Lihasvoima ja -massa ovat katoava luonnon vara. Lihakset tarvitsevat harjoitteita, jotta voima ja kehon toiminnallisuus säilyy.

FX-SPORT

 FX- Sport yhdistää loistavalla tavalla kaksi  tärkeää lihaskuntoharjoittelu muotoa yhteen pakettiin. Arkivoimaa parantavan painoharjoittelun ja kehon toiminnallisuutta kehittävän toiminnallisen harjoittelun. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

MIKSI FX-SPORT?

Lihasvoima ja -massa on katoava luonnonvara...

Voimaharjoittelu on kaiken ikäisille liikkujille tärkeää, mutta sen mekitys kasvaa ja korostuu selkeästi keski-ikään tultaessa. Lihasvoima ja -massa ovat katoava luonnon vara, jos lihaksistoa ei kuormiteta ylikuormittavuuden periaatteella. Lihasten voima ei toisin sanoen säily, ellei lihaskunto/voimaharjoittelua tehdä. Lisäksi lihasten aktiivisuus ja massa vaikuttavat suoraan aineevaihduntaan. Mikäli lihakset eivät ole voimissaan eivätkä ne toimi aktivisesti on painonhallinta iän myötä hankalampaa. 

Kehon toimintakykyyn pätee samat säännöt, ellemme harjoita kehoamme eriliikesuunnissa ja kierrä ja taivuta vartaloamme alkaa sen toimintakyky heikentyä iän myötä, 

Vierivä kivi ei sammaloidu...

Kivuista noin 80% on kehomme toiminnallisia häiriöitä. Mitä toiminnallinen häiriö sitten tarkoittaa? Kehomme on tarkoitettu toimimaan rytmisesti ja lihakset ovat suunniteltu toimimmaan yhteistyössä keskenään. Lihasten rytmisyyteen ja niiden väliseen yhteistyöhön tulee särö, jolloin lihakset eivät tue nivelten liikkeitä oikien, näin nivelet alkavat oireilemaan kivuliaasti ja hyvinkin voimakkaasti... Hermopinteitä, liikearkuutta, liikerajoituksia, kierelyä ja polttelua lihaksissa jne… 

Kipu on kehomme viestintä järjestelmä, joka yrittää sanoa meille… ”nyt jokin menee vikaan!” Toisin sanoen toiminnalliset häiriöt aiheuttavat nivelissä voimakasta ylikuormitusta ja sitä kautta kovia kipuja… (Tämän kirjoitan kokemusen syvällä rintaäänellä… kokemusta kehon toiminnallista häiriöistä ON!… Voin kertoa ei ole kivaa!!! Kivut voivat olla todella kovia.)

Lihasten ja kehon rytminen harjoittaminen, kehittää lihasten rytmiikkaa pitäen lihakset oikeassa rytmissä estäen toiminnallisten häiriöiden syntymistä. Lihaksistoamme tulisi harjoittaa sekä voimallisesti että toiminnallisesti.  

Tässä on lähtökohtaisesti ne syyt miksi halusin yhdistää kiertoharjoittelu FX- Sport tuntiin kaksi loistavaa lihaskunto harjoitusmenetelmää. Tunnilla yhdistyy arkivoimaa/perusvoimaa kehittävä painoharjoittelu ja kehon rytmisyyttää ja lihahasten yhteistyötä kehittävä/ylläpitävä toiminnallinen harjoittelu. Lihaksistomme ja hyvä toimintakykymme tarvitsee sekä arkivoimaa että toiminnallista voimaa, monipuolisuutta ja rytmisyyttä voidakseen hyvin. Siksi FX- Sport.

FX-SPORT

FX-SPORT kiertoharjoittelutunti on...

… kokonasivaltainen lihaskuntoharjoittelu tunti, joka yhdistää loistavalla tavalla kaksi tärkeää lihaksuntoharjoittelun muotoa yhteen tiiviseen ja äärimmäisen toimivaan pakettiin.… Kiertoharjoittelussa vuorottelevat painoharjoitteluna tehtävät voimapatterit  ja kehon toiminnallisuutta, rytmisyyttä ja liikkuvuutta harjoitavat toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet.  

Voima ja toiminnallisuus on kehomme kivijalka ja perusta.

FX- SPORT – tunnilla voimaa harjoitetaan turvallisilla perusliikkeillä painotangon avulla. Voima osisoihin asiaks saa itse määrritellä painomäärän, jota käyttävät. Voimapatterit koostuvat kahdesta 40 sekunnin  ja kahdesta 30 sekunnin voimaosista.

Monipuoliset ja rytmiset toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet tehdään X-sporttiusta hyödyntäen. X-Sporttius antaa harjoitteisiin mielekkään vastuksen ja mahdollistaa harjoitteissa keskivartalon  tehokkaan hyödyntämisen. Välinen mahdollistaa, myös usean lihasryhmän yhtä aikaisen harjoittamisen monipuolisesti.

FX- SPORT- tunnin harjoitteet kehittää perusliikkuvan asiakkaan arkivoimaa, ryhtiä, tasapainoa ja kehon toiminnallisuutta monipuolisesti.

SPORTTIUS -tunti on FX- Sport tunnilla käytettävien toiminnalisten harjotteiden kantaisä. Mikäli haluat tietoa siitä mihin toiminnalliset harjoitteet perustuvat ja miksi ne ovat harjoitusvaikutuksiltaan tehokkaita ja mielyttäviä tehdä. Tutustu SPORTTIUS- tuntiin alla olevasta linkistä.  

Voimaosa

Toiminnallinen osa

Tunnin rakenne:

 • Avaava ja lämmittävä sarja
 • Painotankosarja (Liikeradat ja lämmittely.)
 • Voimasarja  (jalat)
 • Toiminnallinen  (selkä)
 • Voimasarja  (selkä)
 • Toiminnallinen   (ojentajat/rinta)
 • Voimasarja (rinta/ojentajat)
 • Toiminnallinen (olkapäät)
 • Voimasarja (hauis) 
 • Toiminnallinen (vatsat)
 • 5 min venyttely

Mikäli kiinnostuit tunnista, tutustu lisäksi SPORT 2us®:in liikunnalliseen arvomaailmaan.