SPORT 2us®/BLOGI

Olen Terhi Kuolimo ja olen SPORT 2us yrityksen perustaja. Olen työskennellyt liikunnanalalla liki 30-vuotta. Yritykseni tarina alkoi 2011, kun 20 vuotta kestänyt urani alkoi kääntyä ehtoo puolelle. Liikunnasta oli vuosien saatossa tullut teho- ja suorituskeskeistä. Havahduin usein miettimään ”Mitä järkeä työssäni enää on, jos minä aktiiviliikkujana en enää suoriudu ryhmäliikuntatunneista, joita vedän. Koin tunnit raskaina ja epämiellyttävinä?” Onko tämä todella liikunnan tarkoitus? 

Päätin, tehdä asialle jotain… Liikunna tulee mielestäni olla mukavaa, milekästä ja palkitsevaa, jotta hyvä ja pysyvä suhde liikuntaa syntyisi ja säilyisi. Näin minä uskon. Siksi halusin alkaa palvelemaan tavallisia perusliikkuvia ja keski-ikäisiä asiakkaita mielekkäillä, monipuolisilla ja sopivan tehokkailla tunneilla. 

Tässä blogissani käyn läpi liikunnallista arvomaailamaani ja syitä miksi olen rakentanut tunnit, joita asiakkilleni tarjoan.


Toivon, että luette artikkelini AINA asia edellä, koska minulla on lukihäiriö ja sen vuoksi tekstini sisältävät, jonkin
verran kirjoitus ja yhdyssana virheitä. Pahoitteluni niistä.

SPORT 2us® haluaa palvella ryhmäliikunta tunneillaan tavallisia perusliikkujia ja keksi-ikäisiä asiakkaita laadukkaastia ja monipuolisesti.

Vuosia kestäneet kivut taakse jäänyttä elämää... Mielekäs ja tarkoituksen mukainen toiminnallinen lihaksuntoharjoittelu kivuttomuuden takana.

Lihasvoima ja -massa ovat katoava luonnon vara. Lihakset tarvitsevat harjoitteita, jotta voima ja kehon toiminnallisuus säilyy.

Liikunnan tulee olla mukavaa ja palkitsevaa. Liian kova liikunta vie motivaation mennessään.

Liikunta on kaksi teräinen miekka, kun se yhdistetään stressiin. On hyvä oppia ymmärtämään milloin mennä kovaa ja milloin tulee keventää.

Käsi ylös virheen merkiksi... Liikunnan saralla keski-ikäistä ei palvella samalla tavalla kuin nuorta aikuista...

Tämä artikkeli on tunnustus siitä, kuinka väärässä olen ollutkaan nuorena ohjaajana, kun olen olattanut, että tiedän asioita.  Kumpa nuoremmat kollegani olisivat viissampia ja aavarakatseisempia, etteivät tee samaa virehttä kuin minä… Voisimme tehdä asioita paljon paremmin, kun ymmärtäisimme erikohderyhmien resursseja paremmin.

Liikunta-alan ammattilaiset voisivat halutessa tehdä liikunnasta mielekäänpää ja samaistuttavampaa.

Miksi keski-ikäiset ja nuoret eivät liiku... Missä vika? Olisiko liikunnan tuottajilla peiliin katsomisen paikka?

Keski-ikäisiä ei liikuteta samalla tavalla kuin nuoria aikuisia.

Tämä tunti sopii kaikille... TODELLAKO???