Välilevyn pullistuman
HOITO-OPPAAT

Mistä opas on saanut alkunsa?

 Sain itse 2011 välilevynpullistuman. Tuolloin olin elämän tilanteessa, jossa minulla ei ollut varaa jäädä kuukausiksi kipu- ja sairaslomakierteeseen. Sikis….

Lähdin omaan pohjaosaamiseeni peilaten hakemaan lisätietoa selkärangan rakennteesta ja sen toiminnasta sekä vamman laadusta. Tiedon palasia oli hajanaisesti siellä täällä. Päivien työn jälkeen palaset alkoivat loksahdella loogisesti kohdalleen ja tajusin, että välilevynpullistuma on hoidettavissa oleva vamma, kun tietää mitä tekee ja mitä jättää tekemättä vamman aikana ja ennen kaikkea MIKSI.

Toivuin ensimmäisestä vammastani 2 viikossa .

Toisen vammani sain 2019 kesällä ja toivuin vammasta myös tällöin 2 viikossa. Kivuliaat ja lamauttavat hermokipu oireet kestivät molenpien vammoijen kohdalla 4 päivää.  

Hoitomenetelmä toimii, kun tietää miten vamman kanssa tulee toimia, olla ja elää. Kuukausien kipu kierteeseen ei tarvitse jäädä. 

JOS SINULLA ON?

 • Lähes jatkuva tai jatkuva hermokipu viiltää käteesi tai jalkaasi (tai käsiisi tai jalkoihisi)… 
 • Kipusi ovat aaltomaisia… tänään hyvä, huomenna huono… 
 • Hermokipusi ovat pahentunut, koventuneet tai ”levinneet” hiljalleen päivien ja viikkojen saatossa…
 • Eivätkä kipulääkkeet juurikaan auta… 
 • Kuntoutuksesta et ole saanut apua. Oireet ovat jopa saattaneet pahentua…

Mikäli voit allekirjoittaa edellämainitut seikat, tulee sinun suhtautua oireisiin riittävällä vakavuudella. Kysymyksessä voi olla välilevynpullistuma. 
 Välilevynpullistuma ei itsessään ole vakavavamma, mutta hoitamattomana siitä voi sellainen tulla.

Kuukausien kipukierre on valmis, jos et tiedä mitä teet ja mitä jätät tekemättä
vamman aikana.

Tee parantumisestasi
MIELEKÄSTÄ JA KIVUTONTA.

 • Oppaan avulla saat loogisen SELITYKSEN KIVUILLESI ja tietoa siitä MISTÄ VAMMASSASI ON KYSYMYS. Tieto auttaa sinua ymmärtämään MIKSI toipuminen vammasta kestää keskimäärin 2-3 viikkoa ja miksi kipusi häviävät 4-7 päivässä.
 • Oppaan avulla saat mahdollisuuden TOIPUA VAMMASTASI  NOPEASTI ja kivuttomasti ja kuukausien kipu-, sairasloma ja särkylääkekierteeseen ei tarvitse jäädä.

   

 • Opas antaa selkeät ohjeet, MITÄ PITÄÄ TEHDÄ, jotta SUOJAAT vammaasi liikekuormalta ja liikkeiltä, jotka ovat haitallisia vamma-alueelle. Ei siis ole se ja sama miten elät vammasi kanssa. Liikkuminen kivun sallimissa rajoissa on huonoin ohje, jonka tiedän!
 • Opas antaa selkeät ohjeet siitä, mitä vamman kanssa EI PIDÄ TEHDÄ, jotta et vahingoita  vamma-aluetta tietämättäsi lisää ja pitkitä ja pahenna vammaasi ja kipujasi. Ranganrakenteessa oleva VAMMA ON äärimmäisen HERKKÄ PAHENEMAAN ja tämän vuoksi vamma pitkittyy ja uusiutuu herkästi. Näin tarpeeton kipukierre on valmis.

   

 • Mikäli olet kuntouttanut vammaasi ja kipusi ovat pahimmassa tapauksessa pahentuneet. Opas antaa  selityksen sille, miksi vamma EI OLE KUNTOUTETTAVISSA oleva vamma, vaan se on vamma, joka tulee HOITAA kuntoon. Kuntoutus voi estää vamman parantumista tai pahimmassa tapauksessa pahentaa vammaa radikaalistikin, jos vamman perimmäistä syytä ei ymmärretä. Välilevynpullistuman hoito TULEE OLLA KIVUTONTA. Kipu on merkki siitä, että jokin menee pieleen.
 • Pullistumavamman paraneminen on PARANEMISPROSESSI, joka tulee käydä läpi.
 • Paranemisprosessin aikana KIPU MUUTTAA muotuoaan ja näistä kipu muutokista sinun tulee olla tietoinen, ettet ”riko” selkääsi uudelleen juuri, kun vammasi on tervehtymässä. Opas opastaa sinut tunnistamaan paranemisprosessin KIPUKAAREN, jotta tunnistat milloin olet tervehtynyt ja voit alkaa kuormittamaan selkääsi normaalisti. 

Hoitomenetelmän avulla kivuttomaksia jo 4-7 päivässä.

PULLISTUMA OPPAAT

Välilevyn pullistumasta tai sen epäilystä kärsivät henkilöt eivät voi elää ja olla normaalisti. Vamman aikana täytyy tietää mitä voi tehdä ja mitä pitää jättää tekemättä ja MIKSI, jotta toipuminen vammasta on mahdollista.  

Pullistuma oppaat tulevat automaattisesti sähköpostiisi, oppaan tilattuasi. Oppaan osiot tulevat sinulle pienissä hallittavissa osissa, jotta tiedät miten toimit vammasi kanssa vamman erivaiheissa ja näin edesautat nopeampaa toipumistasi. Hoito-oppaat sisältävät opasvideoita, joissa käsitellään eri hoitovaiheiden ydinkohdat, näin sinun on helppo ymmärtää kipujasi ja niiden muutokisa sekä seurata omaa toipumistasi. Ydinvideoiden lisäksi oppaat sisältävät syventävää tietoa käsiteltävästä aiheesta. Voit siis kulkea hoito-oppaan kanssa läpi koko projektin. 

Opas auttaa sinua ymmärtämään, kuinka vamman kanssa tulee toimia arjessa ja miksi! 

Pullistuma-oppaan osiot 1-4 auttavat sinua ymmärtämän mistä vammassasi on kysymys. Lisäksi saat tietoa siitä mistä kipusi johtuvat ja mihin loogiseen ja maalaisjärkeen istuvan menetelmään hoito perustuu.

Kun ymmärrät mistä vammassasi on kysymys, auttaa se sinua suhtautumaan vamman hoitoon riittävällä vakavuudella.  Hoitamattomana tai väärin hoidettuna vammasta voi tulla kuukauisen kipukierre tai pahimmassa tapauksessa lopun iän kipupainajainen!

Hoito-opaan osissa käydään tarkasti ja vaiheittain läpi mitä sinä VOIT TEHDÄ ja mitä sinun TULEE JÄTTÄÄ vamman aikana TEKEMÄTTÄ, jotta parantumisprosessi läpikäyminen onnistuu. Ei siis ole aivan sama miten elät ja olet vamman kanssa.

Vamman paraneminen on paranemisprosessi, joka muuttaa muuotoaan toipumisen edetessä. Näistä muutoksita tulee olla tietoinen.

Siksi opas tulee sinulle osissa 2 viikon aikana, jotta muistat huomioida asioita, jotka edistävät paranemista ja estävät vammaa pahenemasta, pitkittymästä ja uusiutumasta.  

Alla olevat videot kertovat lisää oppaiden sisällöstä. Katso myös videolta koskettava ja varoittava tarina siitä, mitä voi käydä, jos vammaan ei suhtauduta riittävällä vakavuudella ”MIKSI JA KUKA”

HOITO-OPPAIDEN tarkemmat sisällöt:

ILMAISOPPAAN SISÄLTÖ

PULLISTUMA OPPAAN SISÄLTÖ

HOITO-OPPAAN SISÄLTÖ

MIKSI JA KUKA

MIKSI VAMMAAN TULEE SUHTAUTUA RIITTÄVÄLLÄ VAKAVUUDELLA!

HOITO-OPPAAT

Ilmainen opas

Selvitä ILMAISOPPAAN avulla
viittavatko oireesi välilevyn pullistumaan.

ILMAISOPPAAN tilaamalla löydä selitys kivuillesi ja saat tiedon siitä miksi asiakkaani ovat tulleet kivuttomiksi 4-7 päivässä. 

Opas antaa sinulle selkeän selityksen hoitomenetelmän perustasta ja vamman perimmäisestä syystä.

HOITO-OPAS
LANNERANKA

LANNERAGAN HOITO-OPAS
antaa sinulle mahdollisuuden toipua vammastasi mahdollisimman pian kivuttomasti ja vaivattomasti, ilman lisääntyviä riskejä.  

Mikäli et ole saanut apua oiresiisi ja kampailet kipujesi kanssa saamatta selkeitä ohjeita ja neuvoja mistään, tämä kattava opas on sinua varten. 

HOITO-OPAS
KAULARANKA

KAULARANGAN HOITO-OPAS
antaa sinulle mahdollisuuden toipua vammastasi mahdollisimman pian kivuttomasti ja vaivattomasti, ilman lisääntyviä riskejä.  

Mikäli et ole saanut apua oiresiisi ja kampailet kipujesi kanssa saamatta selkeitä ohjeita ja neuvoja mistään, tämä kattava opas on sinua varten. 

REFERENSSI

Lisää onnistumistarinoita BLOGISSA

6 kuukauden kipupainajainen, viikossa liki oireettomaksi.

Asiakkaan palaute hoitomenetelmästä.

Asiakas viittaa tekstissään tähän blogitekstiin. ” Välilevyn pullistumasta eroon etävalmennuksella.”

Tarja  ######… Ylläoleva kertomus muistuttaa hyvin paljon omaa tilannettani. Olen nähtävästi saanut pullistuman töissä ottaessani ’koppia’ muutaman kerran, kun asukkaalta, jota autoin, meni jalat alta.

Nämä tapahtuivat viime vuoden puolella (2017). Pieni vihlaisu, selän suoristaminen hieman vaikeaa, ei muuta oiretta silloin. Uuden vuoden päivän aamuna en päässyt sängystä ylös, saati kävelemään. Asennon hiemankaan muuttuessa tuli mieletön vihlaisu selkään.

Tästä alkoi minun pitkä sairausloma (6kk). Nyt kyllä harmittaa kovasti, etten silloin löytänyt tätä menetelmää. Enpä kyllä osannut etsiäkään, luotin lääkäreiden tietämykseen ja ohjeistukseen.

Fysioterapiassa kävin aika monta kertaa ilman tuntuvaa tulosta paitsi hetkellinen helpotus. Selkäni on mg kuvattu, mitään selittävää tekijää lonkan ja selän kipuilulle ei oikein löytynyt. Diagnoosina oli heikot pakaralihakset ja niiden jännetulehdus 🤔 taisi olla myös merkkejä pullistumasta, joka oli nähtävästi jo paranemaan päin…aiheutin itse tilanteen uudelleen pahenemisen noudattamalla tunnollisesti ft:lta saamiani jumppaohjeita 😣.

Olen fysiatrisen polin asiakas, sieltähän siis sain ns. omahoito-ohjeet, jumppaa päivittäin. Näitähän aloin sitten tekemään, vähintään 1 h/päivä. Juuri niitä liikkeitä, jotka ovat täysin kiellettyjä kohdallani.

Alussa tuntui, että ihan ok, jumpatessa tuli hyvä fiilis. 3 viikkoa ehdin lattialla ’vääntyillä’, kunnes hermosärkyä jalkoihin ja etenkin sääriin tuli enemmälti. Illat nukkumaan mennessä oli yhtä tuskaa.

Nyt kun olen toiminut tämän menetelmän mukaan, raastava hermosärky on tosiaan poistunut, mikä ihana tunne 🙂.
Maltillisuutta ja tarkkaavaisuuttahan tämä vaatii, eikä todellakaan ole helppoa ’olla tekemättä’ 😉.

Ihan harmittaa kaikkien kaltaisteni ja myös itseni puolesta, että kaikki hoidetaan saman kaavan mukaan. Särkylääkkeitä (jotka loppupeleissä ei edes auta tällaiseen hermosärkyyn, kokemusta on erilaisista…), fysioterapiaa ja jumppaa… kierre on valmis 😡.

Olen tällä hetkellä siis lähes kivuton, mitä en ole ollut moneen kuukauteen, kiitos tämän menetelmän ja asian tuntevan ihmisen 😁.


Suosittelen kyllä kaikille kokeiltavaksi, jotka rypevät, ehkä välillä aaltoilevassa, kipukierteessä.

Lähes jatkuvasti tai jatkuvasti säteileviin hermokipuihin tulisi suhtautua aina pullistumaepäilynä ja sitä tulisi alkaa hoitaa pikimmiten...

Sivulla käytetyt kuvat ovat Peggy und Marco Lachmann-Anke 

Puoli vuotta kestäneitä hermokipuja hoidettiin virheellisesti käsivammana.

Kyynärvarteeni säteileviä hermokipuja hoidettiin 6 kuukautta käsivammana. Hoitona oli kovat kipulääkkeet sekä fysioterapia, joka ei tuottanut toivottua tulosta. Käden voimattomuutta hoidettiin lastoittamalla käsi.  Liikkunnan harrastaminen ja pianon soitttaminen oli sietämättömien kipujen lisääntymisen vuoksi lopetettava. 

Epäilys kaularanaganpullustumasta heräsi, kun Terhi selvitti perin juurin oireiden alkamista edeltävät tapahtumat. Lisäksi oireheijasteet vahvistivat epäilyn. Epäilyksen saatuani purskahdin itkuun, koska luulin kipujen jatkuvan loputtomiin, mutta huoli oli onneksi turha. Hoitomenetelmän aloitettuani olin oireeton viidessä päivässä.  

Myöhemmin pullistuma todenettiin magneetilla.

Mellu 16
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)

Essi 40
Magneetilla todennettu pulistuma.

8 kuukautta kestäneestä välilevyn pullistumasta 10 vuoden kipukierre.

Kärsin  8 kuukautta lanneragan pullistumasta. Vammaa hoidettiin lääkityksin ja kuntouttamalla. Ei auttanut, oireet pahenivat! Lopuksi kuukausien pompottelun jälkeen ohjeena oli vai… ”Kaikkea piti tehdä kivun sallimissa rajoissa”. Virhe! Kahdeksan kuukauden kipuhelvetistä seurasi 10- vuoden kipupainajainen. Välilevyn pullistuman kanssa ei ole pelleilemistä.

Kaularangan pullistuman osalta tiedän, että minua hoidettiin aikoinaan väärin. Selkeitä ohjeita ja perusteita ei kukaan antanut. Kaularangan pullistumasta toivuin 3 viikossa selkeitä ohjeita ja neuvoja noudattaen ja toteuttaen.  

10- vuoden kipukeirteestä pääsin eroon 2,5 kuukaudessa, kun löysin ihmisen, joka osasi kaivaa kipujeni perimmäisen syyn esille. Lue tarinani…

Puolen vuoden aikana hiljalleen pahentuneet hermokipu oireet molemmissa säärissä, paljastui pullistumaski.

Kahvakuulatunnilta syntynyt lannerangan pullistumaa aiheutti kuukausien kipukierteen. En osannut aluksi epäillä, että kovat kivut moilemmissa säärissäni johtuvat pullistumasta. Kipuni muuttuivat kuukauisen saatossa sietämättömiksi. En voinut kävellä, en seisioa enkä istua.  

Hoitaessani vammaani hämmästyin valtavasti sitä miten paljon hoitotavat eroavat toisistaan. Onnekseni luotin tähän maalaisjärkeenkin istuvaan menetelmään ja sen loogisiin perusteisiin.  On eri asia KUNTOUTTAA vamma, kun HOITAA vamma KUNTOON! 

Katri 45
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)

Välilevynpullistuman paraneminen on

PARANEMISPROSESSI

joka tulee käydä läpi, jotta nopea toipuminen vammasta on mahdollinen.

Sinun tulee tietää,

MITÄ VAMMAN KANSSA VOI TEHDÄ JA MITÄ EI JA
MIKSI!

Älä jää kuukausien kipukierteeseen, vaan tee toipumisestasi kivutonta ja mielekästä. Kun tiedät mistä on kysymys ja miten vammaa voi suojata niin, että nopeampi toipuminen on mahdollista.