Välilevyn pullistuman
HOITO-OPPAAT

Miten hoito-opas on saanut alkunsa?

 Sain itse 2011 välilevynpullistuman. Tuolloin olin elämän tilanteessa, jossa minulla ei ollut varaa jäädä kuukausiksi kipu- ja sairaslomakierteeseen. Siksi….

Lähdin omaan pohjaosaamiseeni peilaten hakemaan lisätietoa selkärangan rakenteesta ja sen toiminnasta sekä vamman laadusta. Tiedon palasia oli hajanaisesti siellä täällä. Päivien työn jälkeen palaset alkoivat loksahdella loogisesti kohdalleen ja tajusin, että välilevynpullistuma on hoidettavissa oleva vamma, kun tietää mitä tekee ja mitä jättää tekemättä vamman aikana ja ennen kaikkea MIKSI.

 Hoito-opas antaa sinulle mahdollisuuden toipua vammasta 2-3 viikossa.

 Opas on kattavakokonaisuus vamman hoitoon. Oppaan läpikäyneet asiakkaat suosittelevat opasta, sen selkeän, perusteellisen ja toimivan sisällön vuoksi. 

JOS SINULLA ON?

  • Lähes jatkuvaa tai jatkuvaa hermokipua, joka viiltää pitkin kättäsi tai jalkaasi (tai käsiäsi tai jalkojasi)… 
  • Aaltoilevaa hermokipuilua… tänään hyvä, huomenna huono… 
  • Hermokipuja, jotka ovat pahentunut, koventuneet tai ”levinneet” hiljalleen päivien ja viikkojen saatossa…
  • Kipulääkkeet käytössä, mutta ne eivät juurikaan auta viiltävään kipuun…

     


…Mikäli voit allekirjoittaa edellä mainitut oireviitteet, tulee sinun suhtautua oireisiin riittävällä vakavuudella!
Hermojen ei tule oireilla, jos kaikki on kunnossa! Hermokipuoireesi voivat viitata välilevynpullistumaan.
 
 Välilevynpullistuma ei itsessään ole vakava vamma, mutta hoitamattomana tai väärin hoidettuna vammasta voi tulla useiden kuukasien kipupainajainen tai lopun iän vamma.

Välilevyn pullistuma vamman kanssa tulee tietää, miten toimia ja miksi, jotta nopeampi toipuminen on mahdollista. 
 Vammasta voi toipua 2-3 viikossa ja kivuttomaksi voi päästä jopa 4-7 päivässä, kun tietää mitä tekee ja miksi. 

Tee parantumisestasi
MIELEKÄSTÄ JA KIVUTONTA.

1. Opas antaa tietoa, vamman perimmäisestä syystä.

Tämä tieto on sinulle tärkeää, jotta ymmärrät miksi vamman kanssa tulee toimia, niin kuin oppaassa ohjataan, neuvotaan ja opastetaan. Hoitomenetelmä perustuu selkärangan rakenteellisiin faktoihin ja kaikki tieto oppaassa on perusteltua ja käytännössä toimivaksi todettua. Hoitomenetelmä perustuu kivuttomuuteen ja paranemisprosessin tukemiseen, jotta nopeampi toipuminen vammasta olisi mahdollinen. 

2. Opas selittää kipujesi tausta, jotta ymmärrät mistä kipusi johtuvat.

Välilevyn pullistuman aiheuttamat hermokivut voivat syntyä äkillisesti tai hiljalleen paheten viikkojen ja kuukausien saatossa. Hermokipujen ilmaantuminen antaa viitettä ranganrakenteessa olevasta vammasta. Hermojen ei tulisi oireilla, jos kaikki on kunnossa. Kivun syiden ymmärtämin auttaa sinua ymmärtämään, miksi vammaa tulee hoitaa tunnollisesti ja huolellisesti. Lisäksi opas auttaa sinua ymmärtämään, miksi lääkehoito auttaa vain lievittämään kipua, mutta ei vie kipua pois. Saat myös loogisen selityksen sille, miksi liikehoito ei korjaa vammaa ranganrakenteessa, vaan voi jopa pahimmillaan pahentaa oireita.

3. Opas antaa selkeitä, loogisia ja perusteltuja ohjeita, miten vamman kanssa tulee toimia arjessa ja levossa.

Pullistumavammasta toipuminen on parantumisprosessi, josta sinun tulee käydä läpi, jotta toipuminen vammasta on mahdollista eikä kuukausien kipukierteeseen tarvitse jäädä. Pullistumaopas antaa sinulle selkeitä ohjeita ja neuvoja, mitä sinun tulee tehdä ja mitä sinun tulee jättää tekemättä tukeaksesi parantumisprosessia. Saat selkeitä neuvoja arjen askareiden huomioimiseen ja kipujen lievittämiseen.

4. Saat oppaasta tietoa toipumisprosessin sudenkuopasta, johon ei pidä langeta.

Välilevyn pullistuman toipumisprosessi aiheuttaa kipumuutoksia, mikäli et ole tietoinen parantumisprosessista syntyvästä kipukaaresta, voit tietämättäsi uusia vamman ja pitkittää toipumista tai voit  jopa estää omalla toiminnallasi vammasta toipumisen. Tämä osa, on tärkeä osa toipumisprosessissasi! 

5. Oppaassa kaikki tieto on paketoitu ytimekkäiksi ja selkeiksi kokonaisuuksiksi.

Kaikki tieto tulee oppaassa vaiheittain toipumisprosessin edetessä. Opas videoissa tieto on kiteytetty lyhyeen ja ytimekkääseen muotoon, jotta saamasi tieto on selkeää ja helposti ymmärrettävää. Videot ovat tehty ajatuksella… kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Lisäksi tarkentavaa tietoa löytyy kirjallisena materiaalina.    

6. Tilattuasi ja aktivoituasi oppaan, saat sen HETI käyttöösi.

Opas on helppokäyttöinen ja voit aktivoida oppaan käyttöösi heti maksukuitin saavuttua sähköpostiisi. Voit aloitta vamman hoidon heti samana päivän oppaan tilattuasi. Aktivoidaksesi oppaan tarvitset vain sähköpostiosoitteen, johon opas sinulle lähetetään.   

HOITO-OPPAAT

HOITO-OPAS
LANNERANKA

68€

HOITO-OPAS
KAULARANKA

68€

HOITO-OPPAIDEN tarkemmat sisällöt:

PULLISTUMA OPPAAN SISÄLTÖ

HOITO-OPPAAN SISÄLTÖ

MIKSI JA KUKA

Pullisuma vammasta voi syntyä kuukausien kipukierre tai lopun iän vamma, jos sitä ei hoideta oikein.  Karu tosi tarina vammasta!

REFERENSSI

6 kuukauden kipupainajainen, viikossa liki oireettomaksi.

Asiakkaan palaute hoitomenetelmästä.

Asiakas viittaa tekstissään tähän blogitekstiin. ” Välilevyn pullistumasta eroon etävalmennuksella.”

Tarja  ######… Ylläoleva kertomus muistuttaa hyvin paljon omaa tilannettani. Olen nähtävästi saanut pullistuman töissä ottaessani ’koppia’ muutaman kerran, kun asukkaalta, jota autoin, meni jalat alta.

Nämä tapahtuivat viime vuoden puolella (2017). Pieni vihlaisu, selän suoristaminen hieman vaikeaa, ei muuta oiretta silloin. Uuden vuoden päivän aamuna en päässyt sängystä ylös, saati kävelemään. Asennon hiemankaan muuttuessa tuli mieletön vihlaisu selkään.

Tästä alkoi minun pitkä sairausloma (6kk). Nyt kyllä harmittaa kovasti, etten silloin löytänyt tätä menetelmää. Enpä kyllä osannut etsiäkään, luotin lääkäreiden tietämykseen ja ohjeistukseen.

Fysioterapiassa kävin aika monta kertaa ilman tuntuvaa tulosta paitsi hetkellinen helpotus. Selkäni on mg kuvattu, mitään selittävää tekijää lonkan ja selän kipuilulle ei oikein löytynyt. Diagnoosina oli heikot pakaralihakset ja niiden jännetulehdus 🤔 taisi olla myös merkkejä pullistumasta, joka oli nähtävästi jo paranemaan päin…aiheutin itse tilanteen uudelleen pahenemisen noudattamalla tunnollisesti ft:lta saamiani jumppaohjeita 😣.

Olen fysiatrisen polin asiakas, sieltähän siis sain ns. omahoito-ohjeet, jumppaa päivittäin. Näitähän aloin sitten tekemään, vähintään 1 h/päivä. Juuri niitä liikkeitä, jotka ovat täysin kiellettyjä kohdallani.

Alussa tuntui, että ihan ok, jumpatessa tuli hyvä fiilis. 3 viikkoa ehdin lattialla ’vääntyillä’, kunnes hermosärkyä jalkoihin ja etenkin sääriin tuli enemmälti. Illat nukkumaan mennessä oli yhtä tuskaa.

Nyt kun olen toiminut tämän menetelmän mukaan, raastava hermosärky on tosiaan poistunut, mikä ihana tunne 🙂.

Ihan harmittaa kaikkien kaltaisteni ja myös itseni puolesta, että kaikki hoidetaan saman kaavan mukaan. Särkylääkkeitä (jotka loppupeleissä ei edes auta tällaiseen hermosärkyyn, kokemusta on erilaisista…), fysioterapiaa ja jumppaa… kierre on valmis 😡.

Olen tällä hetkellä siis lähes kivuton, mitä en ole ollut moneen kuukauteen, kiitos tämän menetelmän ja asian tuntevan ihmisen (noin viikko menetelmän aloittamisesta)😁.  


Suosittelen kyllä kaikille kokeiltavaksi, jotka rypevät aaltoilevassa kipukierteessä.

 

ASIAKAS TARINOITA...

Teinitytön kaularangan pullistumaa hoidettiin puolen vuoden ajan käsivammana.

Kyynärvarteeni säteileviä hermokipuja hoidettiin 6 kuukautta käsivammana. Hoitona oli kovat kipulääkkeet sekä fysioterapia, joka ei tuottanut toivottua tulosta. Käden voimattomuutta hoidettiin lastoittamalla käsi.  Liikkunnan harrastaminen ja pianon soitttaminen oli sietämättömien kipujen lisääntymisen vuoksi lopetettava. 

Epäilys kaularanaganpullustumasta heräsi, kun Terhi selvitti perin juurin oireiden alkamista edeltävät tapahtumat. Lisäksi oireheijasteet vahvistivat epäilyn. Epäilyksen saatuani purskahdin itkuun, koska luulin kipujen jatkuvan loputtomiin, mutta huoli oli onneksi turha. Hoitomenetelmän aloitettuani olin oireeton viidessä päivässä.  

Myöhemmin pullistumaan viittavia löydöksiä todenettiin magneetikuvalla.

Mellu 16
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)

Essi 40
Magneetilla todennettu pulistuma.

8 kuukautta kestäneestä välilevyn pullistumasta 10 vuoden kipukierre.

Kärsin  8 kuukautta lanneragan pullistumasta. Vammaa hoidettiin lääkityksin ja kuntouttamalla. Ei auttanut, oireet pahenivat! Lopuksi kuukausien pompottelun jälkeen ohjeena oli vai… ”Kaikkea piti tehdä kivun sallimissa rajoissa”. Virhe! Kahdeksan kuukauden kipuhelvetistä seurasi 10- vuoden kipupainajainen. Välilevyn pullistuman kanssa ei ole pelleilemistä.

Kaularangan pullistuman osalta tiedän, että minua hoidettiin aikoinaan väärin. Selkeitä ohjeita ja perusteita ei kukaan antanut. Kaularangan pullistumasta toivuin 3 viikossa selkeitä ohjeita ja neuvoja noudattaen ja toteuttaen.  

10- vuoden kipukeirteestä pääsin eroon 2,5 kuukaudessa, kun löysin ihmisen, joka osasi kaivaa kipujeni perimmäisen syyn esille. Lue tarinani…

Puolen vuoden aikana hiljalleen pahentuneet hermokipu oireet molemmissa säärissä, paljastui pullistumaski.

Kahvakuulatunnilta syntynyt lannerangan pullistumaa aiheutti kuukausien kipukierteen. En osannut aluksi epäillä, että kovat kivut moilemmissa säärissäni johtuvat pullistumasta. Kipuni muuttuivat kuukauisen saatossa sietämättömiksi. En voinut kävellä, en seisioa enkä istua.  

Hoitaessani vammaani hämmästyin valtavasti sitä miten paljon hoitotavat eroavat toisistaan. Onnekseni luotin tähän maalaisjärkeenkin istuvaan menetelmään ja sen loogisiin perusteisiin.  On eri asia KUNTOUTTAA vamma, kun HOITAA vamma KUNTOON! 

Katri 45
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)