Jos sinulla on seuraavat oireviitteet...

Pitkittyneen välilevypullistuman tyypillisimmät oireet...

 • Lähes jatkuvaa tai jatkuvaa hermokipua, joka viiltää pitkin kättäsi tai jalkaasi (tai käsiäsi tai jalkojasi)… 
 • Jäykkyyttä ja kireyden tunnetta vamma-aluetta ympäröivässä lihaksistossa.
 • Aaltoilevaa hermokipuilua ja puutumista… eilen hyvä, tänään huono… 
 • Hermokipuja tai puutumisen tunnetta, jotka ovat pahentuneet, koventuneet tai aluellisesti levinneet hiljalleen päivien ja viikkojen saatossa…
 • Kipulääkkeet käytössä, mutta ne eivät juurikaan auta viiltävään kipuun ja puutumisen tunteeseen…

Äkillisen välilevypullistuman tyypillisimmät oireet...

 • Noston tai pienen netkahduksen jälkeen syntyy voimakas lihaskramppi vammaa ympäröivään lihaksistoon.
 • Lihaskramppia seuraa  viiltävä  ja säteilevä hermokipu raajaan.
 • Äkillisen vamman  seurauksena kehoon syntyy usein huomattava virheasento (kallistuma/kiertymä).
 • Liikkeelle lähtiessä voimakasta liikkeellelähtökipua.
 • Raajojen liikuttaminen tuottaa kovaa kipua vamma-alueella ja ympäröivässä lihaksistossa.
 • Äkilliset oireet kestävät usien 2-5 päivään, jonka jälkeen vamma aiheuttamat kivut alkavat noudattamaan pitkittyneen välilevyn pullistuuman oireviitteitä. (kts. edellämainitut oireviitteet).

TULEE SINUN SUHTAUTUA OIREISIIN VAKAVASTI!
Oireesi viittaavat välilevyn pullistumaan.

Miksi hermokivut tulee ottaa vakavasti?

Välilevynpullistuma ei itsessään ole vakava vamma, mutta
HOITAMATTOMANA tai VIRHEELLISESTI hoidettuna, siitä voi sellainen tulla.

Ehjä rangan rakenne suojaa hermojuuria.

 Vaurion seurauksena välilevy pääsee työntymään ulospäin läpi rankaa suojaavan ja tukevan sidekudosseinämän. 

Mikäli oireesi ovat kestäneet yli 2-3 viikkoa, on se merkki siitä, ettei vamma hoideta oikein ja paranemisprosessi vamma alueella ei pääse alkamaan.

Vamman osalta on hyvä tiedostaa, mikäli hermokipu-/puutumisoireesi ovat pahentuneet tai ne pahentuvat hiljalleen tai äkillisesti viikkojen kuluessa, on se merkki siitä, että vamma rangan rakenteessa pahenee.

Vamman hoito tulisi aloittaa pikinmiten hermokipujen ilmaannuttua, jotta vamma ranganrakenteessa ei pääse pahenemaan virheellisen toiminnan ja tekemisen seurauksena. 

Pullistuma vamma EI OIREILE viikosta ja kuukaudesta toiseen, kun vammaa hoidetaan oikein.

Pitkittyessään välilevyn pullistuma altistaa pysyvälle haitalle.

Vamman pahentuessa ja pitkittyessä vammasta tulla herkästi kuukausien kipupainajainen (6-12kk) tai vammasta voi jäädä myös pysyvähaitta/pysyvät kivut, siksi VAMMAAN tulee suhtautua riittävällä vakavuudella. 

Magneettikuvassa näkyy  oikealla puolella terve selkäranka ja vasemmalla puolella  pitkittyneen pullistumavamman pitkäaikaiset seuraukset. Kuuden hermojuuren ahtauma ja nikamasiirtymä = lopuniän hermokipupainajainen. 

 

Selkärangan hyvinvoinnin ja toiminnan kannalta välilevyn pullistuma tulee hoitaa mahdollisimman pian oireettomaksi.

Mistä pullistuma vammassa on kysymys?

Terve rakenne

Ehjä rakenne suojaa ja tukee rakaa niin, ettei välilevy pääse aiheuttamaan oireita hermojuureen.

Vaurioitunut rakenne

= välilevyn pullistuma

Vaurioitunut rakenne mahdollistaa sekä välilevyn pullistumisen ulospäin nikamaraosta että välilevyn kudosnesteen tihkumisen hermojuureen. Vaurio rangan rakenteessa aiheuttaa lähes jatkuvaa tai jatkuvaa hermokipua raajaan tai raajoihin.

Vamma on nopeastikin hoidettavissa oleva vamma...

Kun tiedät, miten vamman kanssa tulee toimia arjessa ja levossa.
Voit ottaa kivut haltuun 4-7 päivässä ja voit toipua vammastasi 2-3(5) viikossa
vamman koosta riippuen.

Mistä kivut johtuvat?

Välilevyn pullistuma on äärimmäisen kivulias vamma/vaurio rangan rakenteessa, joka aiheuttaa esim. puutumista ja voimakasta hermokipuilua raajassa tai raajoissa. Jotta ymmärrät, millaisesta vammasta on kysymys ja mistä kipuisi johtuvat. Katso video.

Miksi vammaa kannatta hoitaa itse?

Miksi lääkitys, kuntoutus tai manuaalinen käsittely eivät paranna vammaa ja poista oireita? Kun tiedät, miten hankalassa paikaassa vammasi sijaitsee niin ymmärrät, miksi mikään hoitavataho ei voi manuaalisesti korjata vammaasi rangan rakenteessa. Kysymys on parantumisprosessista, johon voit  parhaiten vaikuttaa itse. Kun tiedät, miten toimit vamman kanssa arjessa ja levossa. 

Asiakkaan video palaute hoito-oppaasta

Looginen hoitoperiaate, apuna toipumisessa. Kivut helpottuivat kolmessa päivässä.

HOITO-OPPAAN SISÄLTÖ

1. Opas antaa tietoa, vamman perimmäisestä syystä.

Tämä tieto on sinulle tärkeää, jotta ymmärrät miksi vamman kanssa tulee toimia, niin kuin oppaassa ohjataan, neuvotaan ja opastetaan. Hoitomenetelmä perustuu selkärangan rakenteellisiin faktoihin ja kaikki tieto oppaassa on perusteltua ja käytännössä toimivaksi todettua. Hoitomenetelmä perustuu kivuttomuuteen ja paranemisprosessin tukemiseen, jotta nopeampi toipuminen vammasta olisi mahdollinen. 

2. Opas selittää kipujesi tausta ja auttaa sinua ymmärtämään, miksi oma toimintasi on toipumisen kannalta oleellisen tärkeää.

Välilevyn pullistuman aiheuttamat hermokivut voivat syntyä äkillisesti tai hiljalleen paheten viikkojen ja kuukausien saatossa. Hermokipujen ilmaantuminen antaa viitettä ranganrakenteessa olevasta vammasta. Hermojen ei tulisi oireilla, jos kaikki on kunnossa. Vammasta syntyvien kipujen ymmärtäminen auttaa sinua ymmärtämään, miksi vammaa tulee hoitaa tunnollisesti ja huolellisesti ja miksi oma toimintasi on esisijaisen tärkeää toipuaksesi vammasta. Opas antaa perusteltua tietoa siitä, mitä tehdään ja miksi tehdään.

3. Opas antaa selkeitä, loogisia ja perusteltuja ohjeita, miten vamman kanssa tulee toimia arjessa ja levossa.

Pullistumavammasta toipuminen on parantumisprosessi, josta sinun tulee käydä läpi, jotta toipuminen vammasta on mahdollista eikä kuukausien kipukierteeseen tarvitse jäädä. Pullistumaopas antaa sinulle selkeitä ohjeita ja neuvoja, mitä sinun tulee toimia tukeaksesi parantumisprosessia. Saat selkeitä neuvoja arjen askareiden huomioimiseen ja kipujen lievittämiseen.

4. Saat oppaasta tietoa toipumisprosessin sudenkuopasta, johon ei pidä langeta. Vamma uusiutuu ja pitkittyy herkästi.

Välilevyn pullistuman toipumisprosessi aiheuttaa kipumuutoksia, mikäli et ole tietoinen parantumisprosessista syntyvästä kipukaaresta, voit tietämättäsi uusia vamman ja pitkittää toipumista tai voit  jopa estää omalla toiminnallasi vammasta toipumisen. Tämä tieto paketti, on tärkeä ja oleellinen osa toipumisprosessissasi! 

5. Oppaassa kaikki tieto, neuvot ja ohjeet ovat paketoitu ytimekkäiksi ja selkeiksi kokonaisuuksiksi.

Kaikki tieto,ohjeet ja neuvot tulevat oppaassa vaiheittain toipumisprosessin edetessä. Opas videoissa tieto on kiteytetty lyhyeen ja ytimekkääseen muotoon, jotta saamasi tieto on selkeää ja helposti ymmärrettävää. Opas videoihin on paketoitu ja havainnollistettu hoidon ydin kohdat, ajatuksella… kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Lisäksi oppaasta löytyy tarkentavaa tietoa kirjallisena materiaalina.    

6. Tilattuasi ja aktivoituasi sähköisen oppaan, saat sen HETI käyttöösi.

Opas on helppokäyttöinen ja voit aktivoida oppaan käyttöösi heti maksukuitin saavuttua sähköpostiisi. Voit aloitta vamman hoidon heti samana päivän oppaan tilattuasi. Aktivoidaksesi oppaan tarvitset vain sähköpostiosoitteen, johon opas sinulle lähetetään.  

SPORT 2us käyttää maksuliikenteen suorittamiseen luotettavaa suomalaista verkkokauppa alusta Paytrail. Paytrail kautta on käytettävissä kaikki maksutavat. Oppaan ostaminen verkkokaupan kautta on turvallista.

 

Asiakaspalautteet

Asiakaspalautteet ovat asiakkaiden nimettöminä antamia palautteita vamman sijainnista ja laadusta, hoidon kulusta, oppaan sisällöstä ja oppaan antamasta hoitovasteesta.   

ASIAKASPALAUTE

Magneettikuvalla todistettu lanneranganpullistuma. Oireillut vaihtelevasti 8kk. Kivut luokkaa 4-10. ”Yksi
tärkeä poikkeus tässä hoidossa on ollut aikaisempiin ohjeisiin verrattuna se, että on
selkeä ohjeet siitä mitä saa tehdä ja mitä ei.” ”Olen erittäin kiitollinen tästä oppaasta saamistani ohjeista ja neuvoista.”

Annan hoito-oppaaalle arvosanan

****

ASIAKASPALAUTE

Magneettikuvalla todennettu lanneranganpullistuma. Hoidettu liikehoidolla ja lääkityksellä n.3kk. Liikehoidosta ja lääkityksestä ei apua kipuihin. Kivut  9-luokkaa. ”Oireet alkoivat helpottaa 2 viikon sisällä hoitomenetelmän aloittamisesta.”

Annan hoito-oppaaalle arvosanan

****

ASIAKASPALAUTE

Lääkärin toteama välilevyn pullistuma.  Sairaslomalla 2kk. Kivut 9- luokkaa. ”En saanut oikein missään vaiheessa selkeitä ohjeita hoitoon. Vasta tilattuani tämän oppaan sain selkeitä ohjeita ja neuvoja.”  ”Hoitomenetelmä helpotti oireita selkeästi.”

Annan hoito-oppaaalle arvosanan

*****

ASIAKASPALAUTE

Magneettikuvalla todennettu kaularangan pullistuma.  ”Oireilin noin 1kk, kivun taso 3. Löysin oppaan sattumalta netistä ja tilasin se. Kivut alkoivat helpottamaan yhden viikon sisällä hoidon aloittamiseta. Sain kivut haltuun ja olen nyt kivuton.”

Hermokivun ilmaantumiseen on hyvä reagoida nopeasti, koska pullistuma vamma on herkkä pahenemaan ja pitkittymään. Nopea reagointi vammaan /vamma epäilyyn antaa parhaan ja nopeimman hoitovasteen. 
-Terhi-

Annan hoito-oppaaalle arvosanan

****

ASIAKASPALAUTE

Magneettikuvalla todennettu.  ”Aika rientää ja vaikea tarkasti muistaa kipujen poistumista. 1-2 viikon sisällä kuitenkin helpotti. Hermokivut helpotti aika pian.” ”Tällä hetkellä olen aivan kivuton.” 
-Asiakas-

Jos hoitavataho puhuu välilevyn kuivumisesta ja käskee tekemään kaikkea kivun sallimissa rajoissa… suosittelen kyseenalaistamaan ”hoidon”!
-Terhi-

Annan hoito-oppaaalle arvosanan

*****

ASIAKASPALAUTE

Kuukauden kestäneet hermo-oireet äityivät äkillisesti rajuiksi. Kovat kivut hallintaan kolmessa päivässä.

Looginen hoitoperiaate, apuna toipumisessa.

Katso video

HOITO-OPPAAT

HOITO-OPAS
LANNERANKA

68€

(ovh. 104€)

HOITO-OPAS
KAULARANKA

68€

(ovh. 104€)

SPORT 2us käyttää maksuliikenteen suorittamiseen luotettavaa suomalaista verkkokauppa alusta Paytrail. Paytrail kautta on käytettävissä kaikki maksutavat. Oppaan ostaminen verkkokaupan kautta on turvallista.

HOITO-OPPAIDEN tarkemmat sisällöt:

PULLISTUMA OPPAAN SISÄLTÖ

HOITO-OPPAAN SISÄLTÖ

MIKSI JA KUKA

Pullisuma vammasta voi syntyä kuukausien kipukierre tai lopun iän vamma ja pysyvä haitta, jos sitä ei hoideta oikein.  Karu tosi tarina vammasta!

REFERENSSI

6 kuukauden kipupainajainen, viikossa liki oireettomaksi.

Asiakkaan kirjallinnepalaute hoitomenetelmästä.

Asiakas viittaa tekstissään tähän blogitekstiin. ” Välilevyn pullistumasta eroon verkkovalmennuksella.”

Tarja  ######… Ylläoleva kertomus muistuttaa hyvin paljon omaa tilannettani. Olen nähtävästi saanut pullistuman töissä ottaessani ’koppia’ muutaman kerran, kun asukkaalta, jota autoin, meni jalat alta.

Nämä tapahtuivat viime vuoden puolella (2017). Pieni vihlaisu, selän suoristaminen hieman vaikeaa, ei muuta oiretta silloin. Uuden vuoden päivän aamuna en päässyt sängystä ylös, saati kävelemään. Asennon hiemankaan muuttuessa tuli mieletön vihlaisu selkään.

Tästä alkoi minun pitkä sairausloma (6kk). Nyt kyllä harmittaa kovasti, etten silloin löytänyt tätä menetelmää. Enpä kyllä osannut etsiäkään, luotin lääkäreiden tietämykseen ja ohjeistukseen.

Fysioterapiassa kävin aika monta kertaa ilman tuntuvaa tulosta paitsi hetkellinen helpotus. Selkäni on mg kuvattu, mitään selittävää tekijää lonkan ja selän kipuilulle ei oikein löytynyt. Diagnoosina oli heikot pakaralihakset ja niiden jännetulehdus 🤔 taisi olla myös merkkejä pullistumasta, joka oli nähtävästi jo paranemaan päin…aiheutin itse tilanteen uudelleen pahenemisen noudattamalla tunnollisesti ft:lta saamiani jumppaohjeita 😣.

Olen fysiatrisen polin asiakas, sieltähän siis sain ns. omahoito-ohjeet, jumppaa päivittäin. Näitähän aloin sitten tekemään, vähintään 1 h/päivä. Juuri niitä liikkeitä, jotka ovat täysin kiellettyjä kohdallani.

Alussa tuntui, että ihan ok, jumpatessa tuli hyvä fiilis. 3 viikkoa ehdin lattialla ’vääntyillä’, kunnes hermosärkyä jalkoihin ja etenkin sääriin tuli enemmälti. Illat nukkumaan mennessä oli yhtä tuskaa.

Nyt kun olen toiminut tämän menetelmän mukaan, raastava hermosärky on tosiaan poistunut, mikä ihana tunne 🙂.

Ihan harmittaa kaikkien kaltaisteni ja myös itseni puolesta, että kaikki hoidetaan saman kaavan mukaan. Särkylääkkeitä (jotka loppupeleissä ei edes auta tällaiseen hermosärkyyn, kokemusta on erilaisista…), fysioterapiaa ja jumppaa… kierre on valmis 😡.

Olen tällä hetkellä siis lähes kivuton, mitä en ole ollut moneen kuukauteen, kiitos tämän menetelmän ja asian tuntevan ihmisen (noin viikko menetelmän aloittamisesta)😁.  

Suosittelen kyllä kaikille kokeiltavaksi, jotka rypevät aaltoilevassa kipukierteessä.

ASIAKAS TARINOITA...

Teinitytön kaularangan pullistumaa hoidettiin puolen vuoden ajan käsivammana.

Kyynärvarteeni säteileviä hermokipuja hoidettiin 6 kuukautta käsivammana. Hoitona oli kovat kipulääkkeet sekä fysioterapia, joka ei tuottanut toivottua tulosta. Käden voimattomuutta hoidettiin lastoittamalla käsi.  Liikkunnan harrastaminen ja pianon soitttaminen oli sietämättömien kipujen lisääntymisen vuoksi lopetettava. 

Epäilys kaularanaganpullustumasta heräsi, kun Terhi selvitti perin juurin oireiden alkamista edeltävät tapahtumat. Lisäksi oireheijasteet vahvistivat epäilyn. Epäilyksen saatuani purskahdin itkuun, koska luulin kipujen jatkuvan loputtomiin, mutta huoli oli onneksi turha. Hoitomenetelmän aloitettuani olin oireeton viidessä päivässä.  

Myöhemmin pullistumaan viittavia löydöksiä todenettiin magneetikuvalla.

Mellu 16
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)

Essi 40
Magneetilla todennettu pulistuma.

8 kuukautta kestäneestä välilevyn pullistumasta 10 vuoden kipukierre.

Kärsin  8 kuukautta lanneragan pullistumasta. Vammaa hoidettiin lääkityksin ja kuntouttamalla. Ei auttanut, oireet pahenivat! Lopuksi kuukausien pompottelun jälkeen ohjeena oli vai… ”Kaikkea piti tehdä kivun sallimissa rajoissa”. Virhe! Kahdeksan kuukauden kipuhelvetistä seurasi 10- vuoden kipupainajainen. Välilevyn pullistuman kanssa ei ole pelleilemistä.

Kaularangan pullistuman osalta tiedän, että minua hoidettiin aikoinaan väärin. Selkeitä ohjeita ja perusteita ei kukaan antanut. Kaularangan pullistumasta toivuin 3 viikossa selkeitä ohjeita ja neuvoja noudattaen ja toteuttaen.  

10- vuoden kipukeirteestä pääsin eroon 2,5 kuukaudessa, kun löysin ihmisen, joka osasi kaivaa kipujeni perimmäisen syyn esille. Lue tarinani…

Puolen vuoden aikana hiljalleen pahentuneet hermokipu oireet molemmissa säärissä, paljastui pullistumaski.

Kahvakuulatunnilta syntynyt lannerangan pullistumaa aiheutti kuukausien kipukierteen. En osannut aluksi epäillä, että kovat kivut moilemmissa säärissäni johtuvat pullistumasta. Kipuni muuttuivat kuukauisen saatossa sietämättömiksi. En voinut kävellä, en seisioa enkä istua.  

Hoitaessani vammaani hämmästyin valtavasti sitä miten paljon hoitotavat eroavat toisistaan. Onnekseni luotin tähän maalaisjärkeenkin istuvaan menetelmään ja sen loogisiin perusteisiin.  On eri asia KUNTOUTTAA vamma, kun HOITAA vamma KUNTOON! 

Katri 45
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)