Välilevyn pullistuman
HOITO-OPPAAT

Mistä opas on saanut alkunsa?

 Sain itse 2011 välilevynpullistuman. Tuolloin olin elämän tilanteessa, jossa minulla ei ollut varaa jäädä kuukausiksi kipu- ja sairaslomakierteeseen.

Omaan pohja osaamiseen peilaten hain lisätietoa selkärangan rakennteesta ja toiminnasta sekä vamman laadusta. Tiedon palasia oli siellä täällä. Palasten loksahdeltua loogisesti kohdalleen, tajusin, että välilevynpullistuma on hoidettavissa oleva vamma, kun tietää mitä tekee ja mitä jättää tekemättä vamman aikana ja ennen kaikkea MIKSI.

Aloin puhumaan teoriastani kollegoilleni. Teoriasta, joka antaa selityksen hyvinkin vaihteleville oireille ja sille miksi lääkkeet eivät juurikaan auta kipuihin ja miksi niin moni vammasta kärsivä asiakas jää luvattoman pitkäksi aikaa kipukierteeseen. 

Minulle vastattiini ”Älä sinä moisia asioita mieti!” 

Suivaannuin vastauksesta niin paljon, että päätin selvittää asiat itse. Pyysin ystävättäreltäni kaadetun hirven selkärangasta neljä nikamaväliä, jotta pystyin tutkimaan ja todentamaan itselleni teoriani paikkansapitävyyden ja selkärangan todellisen rakenteen.  

Selkärangan avattuani ja rangan rakenteen nähtyäni, sain vastaukset ja vahvistuksen kysmyksiini. Rangassa on juuri ne rakeenteet, juuri siellä missä kuuluukin. Ranganrakenne antaa selkeän selityksen sille, miksi menetelmä toimii ja asiakkaat pääsevät eroon kivuista muutamissa päivissä.

Välilevy EI OLE vamman aiheuttaja vaan se on oireiden aiheuttaja.

RANGAN RAKENTEESSA oleva VAMMA mahdollistaa välilevynpullistumisen ja se aihuttamat kivuliaat oireet.  Hoito tulee kohdistaa rangan rakenteeseen oikeita menetelmiä käyttäen. Lääkehoito eikä kuntoutus korjaa vammaa, joka on syntynyt rangan rakenteeseen.

Oppaan tekemiseen on mennyt aikaa liki 2 vuotta. Toivon todella, että oppaastani on apua vammasta kärsiville asiakkaille. 

nimetön (2)

ONKO SINULLA?

 • Lähes jatkuvia tai jatkuvia hermokipuja käsiisi tai jalkoihisi? 
 • Ovatko kipusi aaltomaisia… tänään hyvä, huomenna huono? 
 • Ovatko hermokipusi pahentunut hiljalleen päivien ja viikkojen saatossa?
 • Eivätkö kipulääkkeet auta ja fysioterapiasta et ole saanut apua?  
 • Hermokipu raastaa yhtä kovin raajaasi kuin korvien väliäsikin?

Mikäli sinulla on hermokipuja raajoihisi, tulee sinun suhtautua oireisiin riittävällä vakavuudella, 
kysymyksessä saattaa olla välilevyn pullistuma. Välilevyn pullistuma ei itsessään ole vakavavamma, mutta hoitamattomana siitä voi sellainen tulla.

Kuukausien kipukierre on valmis, jos et tiedä mitä teet ja mitä jätät tekemättä
vamman aikana.

Opi lisää vammastasi ja tilaa itsellesi ILMAISOPAS.

Tee parantumisestasi
MIELEKÄSTÄ JA KIVUTONTA.

 • Oppaan avulla saat loogisen SELITYKSEN KIVUILLESI ja tietoa siitä mistä vammassasi on kysymy.
 • Oppaan avulla PÄÄSET HOITAMAAN VAMMAN SYYTÄ, etkä ainostaan lievitä vammasta aiheutuvia oireita lääkitsemällä.

   

 • Opas antaa selkeät ohjeet, kuinka SUOJAAT vammaasi, jotta nopeampi toipuminen vammasta on mahdollista, eikä kuukausien kipukierteeseen tarvitse jäädä. 
 • Opas antaa selkeät ohjeet siitä, mitä vamman kanssa EI PIDÄ TEHDÄ. Ranganrakenteessa oleva VAMMA ON äärimmäisen HERKKÄ PAHENEMAAN ja tämän vuoksi vamma pitkittyy ja uusiutuu herkästi.

   

 • Opas antaa  selityksen sille, miksi vamma EI OLE KUNTOUTETTAVISSA oleva vamma, vaan se on vamma, joka tulee HOITAA kuntoon. Kuntoutus voi estää vamman parantumista tai pahimmassa tapauksessa pahentaa vammaa radikaalistikin, jos vamman perimmäistä syytä ei ymmärretä.

 • Pullistumavamman paraneminen on PARANEMISPROSESSI, joka tulee käydä läpi.
 • Paranemisprosessin aikana KIPU MUUTTAA muotuoaan ja näistä kipu muutokista sinun tulee olla tietoinen, ettet ”riko” selkääsi uudelleen juuri, kun vammasi on tervehtymässä. Opas opastaa sinut tunnistamaan paranemisprosessin kipukaaren, jotta tunnistat milloin olet tervehtynyt ja voit alkaa kuormittamaan selkääsi normaalisti. 

Hoitomenetelmän avulla kivuttomaksia jo 4-7 päivässä.

PULLISTUMA OPPAAT

Välilevyn pullistumasta tai sen epäilystä kärsivät henkilöt eivät voi elää ja olla normaalisti. Vamman aikana täytyy tietää mitä voi tehdä ja mitä pitää jättää tekemättä ja MIKSI, jotta toipuminen vammasta on mahdollista.  Pullistuma oppaat ovat kaksi osaisia oppaita, jotka tulevat automaattisesti sähköpostiisi, oppaan tilattuasi. Oppaan osiot tulevat sinulle pienissä hallittavissa osissa, jotta tiedät miten toimit vammasi kanssa ja näin edesautat nopeampaa toipumistasi. HOITAMATTOMANA tai VÄÄRIN HOIDETTUNA pullistuma epäilystä/pullistumasta voi tulla kuukausien tuskainen kipukierre. Sinun tulee tietää, kuinka vamman kanssa tulee toimia arjessa ja miksi! Pullistuma vamma on herkkää pahenemaan, uusiutumaan ja pitkittymään, jos et tiedä, kuinka suojaat vammaasi kuormitukselta ja liikkeiltä, jotka ovat vamma-alueelle erittäin haitallisia.

Pullistuma-oppaan osiot 1-4 auttavat sinua ymmärtämän mistä vammassasi on kysymys. Lisäksi saat tietoa siitä mistä kipusi johtuvat ja mihin loogiseen ja maalaisjärkeen istuvan menetelmään hoito perustuu.

Kun ymmärrät mistä vammassasi on kysymys, auttaa se sinua suhtautumaan vamman hoitoon riittävällä vakavuudella.  Hoitamattomana tai väärin hoidettuna vammasta voi tulla vakava vamma!

Hoito-opaan osissa käydään tarkasti ja vaiheittain läpi mitä sinä VOIT TEHDÄ ja mitä sinun TULEE JÄTTÄÄ vamman aikana TEKEMÄTTÄ, jotta parantumisprosessi läpikäyminen onnistuu. Ei siis ole aivan sama miten elät ja olet vamman kanssa.

Vamman paraneminen on paranemisprosessi, joka muuttaa muuotoaan toipumisen edetessä. Näistä muutoksita tulee olla tietoinen.

Siksi opas tulee sinulle osissa 2 viikon aikana, jotta muistat huomioida asioita, jotka edistävät paranemista ja estävät vammaa pahenemasta, pitkittymästä ja uusiutumasta.  

Alla olevat videot kertovat lisää oppaiden sisällöstä. Katso myös videolta koskettava ja varoittava tarina siitä, mitä voi käydä, jos vammaan ei suhtauduta riittävällä vakavuudella ”MIKSI JA KUKA”

HOITO-OPPAIDEN tarkemmat sisällöt:

ILMAISOPPAAN SISÄLTÖ

PULLISTUMA OPPAAN SISÄLTÖ

HOITO-OPPAAN SISÄLTÖ

MIKSI JA KUKA

HOITO-OPPAAT

Ilmainen opas

Selvitä ILMAISOPPAAN
avulla onko kipujesi takana selkärangan toiminnallisuutta häiritsevä toiminnallinen häiriö vai aiheuttaako hermokipuja pullistuma epäily tai ehkä sinulla on todennettu pullistuma johon, et ole saanut apua ja haluat tietää miksi lääkitys ei juurikaan auta ja miksi kuntoutus ei tehoa?

Tilaa ILMINEN OPAS ja löydä selitys kivuillesi ja syy siihen, miksi kipulääkkeet eikä kuntoutus auta oireisiisi eivätkä paranna vammaa/vauriota, joka on syntynyt ranganrakenteisiin?

 

 

ETÄVALMENNUS

Ovh 246€
199€

Valmennuksen voi maksaa halutessaan erissä. 

ETÄVALMENNUS

REFERENSSI

Lisää onnistumistarinoita BLOGISSA

6 kuukauden kipupainajainen, viikossa liki oireettomaksi.

Asiakkaan palaute hoitomenetelmästä.

Asiakas viittaa tekstissään tähän blogitekstiin. ” Välilevyn pullistumasta eroon etävalmennuksella.”

Tarja  ######… Ylläoleva kertomus muistuttaa hyvin paljon omaa tilannettani. Olen nähtävästi saanut pullistuman töissä ottaessani ’koppia’ muutaman kerran, kun asukkaalta, jota autoin, meni jalat alta.

Nämä tapahtuivat viime vuoden puolella (2017). Pieni vihlaisu, selän suoristaminen hieman vaikeaa, ei muuta oiretta silloin. Uuden vuoden päivän aamuna en päässyt sängystä ylös, saati kävelemään. Asennon hiemankaan muuttuessa tuli mieletön vihlaisu selkään.

Tästä alkoi minun pitkä sairausloma (6kk). Nyt kyllä harmittaa kovasti, etten silloin löytänyt tätä menetelmää. Enpä kyllä osannut etsiäkään, luotin lääkäreiden tietämykseen ja ohjeistukseen.

Fysioterapiassa kävin aika monta kertaa ilman tuntuvaa tulosta paitsi hetkellinen helpotus. Selkäni on mg kuvattu, mitään selittävää tekijää lonkan ja selän kipuilulle ei oikein löytynyt. Diagnoosina oli heikot pakaralihakset ja niiden jännetulehdus 🤔 taisi olla myös merkkejä pullistumasta, joka oli nähtävästi jo paranemaan päin…aiheutin itse tilanteen uudelleen pahenemisen noudattamalla tunnollisesti ft:lta saamiani jumppaohjeita 😣.

Olen fysiatrisen polin asiakas, sieltähän siis sain ns. omahoito-ohjeet, jumppaa päivittäin. Näitähän aloin sitten tekemään, vähintään 1 h/päivä. Juuri niitä liikkeitä, jotka ovat täysin kiellettyjä kohdallani.

Alussa tuntui, että ihan ok, jumpatessa tuli hyvä fiilis. 3 viikkoa ehdin lattialla ’vääntyillä’, kunnes hermosärkyä jalkoihin ja etenkin sääriin tuli enemmälti. Illat nukkumaan mennessä oli yhtä tuskaa.

Nyt kun olen toiminut tämän menetelmän mukaan, raastava hermosärky on tosiaan poistunut, mikä ihana tunne 🙂.
Maltillisuutta ja tarkkaavaisuuttahan tämä vaatii, eikä todellakaan ole helppoa ’olla tekemättä’ 😉.

Ihan harmittaa kaikkien kaltaisteni ja myös itseni puolesta, että kaikki hoidetaan saman kaavan mukaan. Särkylääkkeitä (jotka loppupeleissä ei edes auta tällaiseen hermosärkyyn, kokemusta on erilaisista…), fysioterapiaa ja jumppaa… kierre on valmis 😡.

Olen tällä hetkellä siis lähes kivuton, mitä en ole ollut moneen kuukauteen, kiitos tämän menetelmän ja asian tuntevan ihmisen 😁.


Suosittelen kyllä kaikille kokeiltavaksi, jotka rypevät, ehkä välillä aaltoilevassa, kipukierteessä.

Lähes jatkuvasti tai jatkuvasti säteileviin hermokipuihin tulisi suhtautua aina pullistumaepäilynä ja sitä tulisi alkaa hoitaa pikimmiten...

Hermokipuja hoidettiin virheellisesti käsivammana.

Kyynärvarteeni säteileviä hermokipuja hoidettiin 6 kuukautta käsivammana. Hoitona oli kovat kipulääkkeet sekä fysioterapia, joka ei tuottanut toivottua tulosta. Käden voimattomuutta hoidettiin lastoittamalla käsi.  Liikkunnan harrastaminen ja pianon soitttaminen oli sietämättömien kipujen lisääntymisen vuoksi lopetettava. 

Epäilys kaularanaganpullustumasta heräsi, kun Terhi selvitti perin juurin oireiden alkamista edeltävät tapahtumat. Lisäksi oireheijasteet vahvistivat epäilyn. Epäilyksen saatuani purskahdin itkuun, koska luulin kipujen jatkuvan loputtomiin, mutta huoli oli onneksi turha. Hoitomenetelmän aloitettuani olin oireeton viidessä päivässä.  

Myöhemmin pullistuma todenettiin magneetilla.

Mellu 16
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)

Essi 40
Magneetilla todennettu pulistuma.

Välilevyn pullistumasta 10 vuoden kipukierre.

Kärsin  8 kuukautta lanneragan pullistumasta. Vammaa hoidettiin lääkityksin ja kuntouttamalla. Ei auttanut, oireet pahenivat! Lopuksi kuukausien pompottelun jälkeen ohjeena oli vai… ”Kaikkea piti tehdä kivun sallimissa rajoissa”. Virhe! Kahdeksan kuukauden kipuhelvetistä seurasi 10- vuoden kipupainajainen. Välilevyn pullistuman kanssa ei ole pelleilemistä.

Kaularangan pullistuman osalta tiedän, että minua hoidettiin aikoinaan väärin. Selkeitä ohjeita ja perusteita ei kukaan antanut. Kaularangan pullistumasta toivuin 3 viikossa selkeitä ohjeita ja neuvoja noudattaen ja toteuttaen.  

10- vuoden kipukeirteestä pääsin eroon 2,5 kuukaudessa, kun löysin ihmisen, joka osasi kaivaa kipujeni perimmäisen syyn esille. Lue tarinani…

Virheistä sakotetaan. Hoida vammaasi huolella.

Kahvakuulatunnilta syntynyt lannerangan pullistumaa aiheutti kuukausien kipukierteen. En osannut aluksi epäillä, että kovat kivut moilemmissa säärissäni johtuvat pullistumasta. Kipuni muuttuivat kuukauisen saatossa sietämättömiksi. En voinut kävellä, en seisioa enkä istua.  

Hoitaessani vammaani hämmästyin valtavasti sitä miten paljon hoitotavat eroavat toisistaan. Onnekseni luotin tähän maalaisjärkeenkin istuvaan menetelmään ja sen loogisiin perusteisiin.  On eri asia KUNTOUTTAA vamma, kun HOITAA vamma KUNTOON! 

Katri 45
Lääkärin toteama pullistuma. (Magneettikuvannettu)

Välilevynpullistuman paraneminen on

PARANEMISPROSESSI

joka tulee käydä läpi, jotta nopea toipuminen vammasta on mahdollinen.

Sinun tulee tietää,

MITÄ VAMMAN KANSSA VOI TEHDÄ JA MITÄ EI JA
MIKSI!

Älä jää kuukausien kipukierteeseen, vaan tee toipumisestasi kivutonta ja mielekästä. Kun tiedät mistä on kysymys ja miten vammaa voi suojata niin, että nopeampi toipuminen on mahdollista.