HARMONI

Move And Enjoy

Liike, musiikki ja sinä!

Miksi HARMONI?

HARMONI on kaunis ja naisellinen kehon- ja mielenhuollon tunti, joka on syntynyt rakkaudesta joukkuevoimistelun sulavaan ja koskettavaan liikekieleen.

Aloitin joukkuevoimistelu harrastuksen 7-vuotiaana pikkutyttönä. Laji vei minut mennessään. Harrastukseni muuttui hiljalleen 1990- luvulla nuorempien tyttöjen ohjaamiseen. Tuolloin minulle syntyi ajatus, että tämä tunnelmallinen ja aistikas laji olisi ihana saada tavallisten liikkujien ulottuville. Vuodet vierivät ja voimistelu jäi taakse… Mutta tunne siitä, että joukkuevoimisteluun pohjautuva ryhmäliikuntatunti olisi joskus kiva toteuttaa, hautoi minussa liki 20- vuotta.   

Vuonna 2013 kävin vaikeita asioita läpi omassa elämässäni. Kaunis ja koskettava musiikki antoi minulle pakopaikan arjesta, loi uskoa ja toivoa päiviini. Tuolloin minulle heräsi taas ajatus HARMONI tunnista. Miten rakentaisin tunnin, joka sisältäisi joukkuevoimistelun kauniin ja koskettavan liikekielen sekä lajin tanssillisuuden niin, että perusliikkuja voisi omaksua taidot nopeasti, mutta kokisi tunnin kuitenkin sopivan haasteelliseksi ja palkitsevaksi. Miten voisin jakaa asiakkaille sen saman nautinnon kokemuksen mitä itse koen lajista. Tunnelmallisuutta, herkkyyttä, kiihkeyttä, kauneutta, kaipuuta, rohkeutta, naisellisuutta… Musiikilla olisi suuri osuus tunnelman luojana, liikekielen tulkkina ja tunnetilojen kuljettajana, siksi musiikki kappaleilla on suurimerkitys tunnin sisällössä.

Yritin yhdistää kaiken tuon tunnin prototyyppiin vuonna 2014. Tunti kuitenkin hiottu useampaan otteeseen, ennen kun se sai lopullisen muotonsa ja raaminsa 2016. 

Jokaiseen suunnittelemaan tuotteeseeni ole laittanut kaiken tähänastisen osaamiseni, oppini, tietoni ja liikunnallisen intohimoni…Ja HARMONI- tunnin osalta myös oman sieluni. Eräs asiakkaani kiteytti minulle kerran tunnin ytimen ja syvyyden liki täydellisesti…”Tämä on laji, johon ei ole sanoja, koska tämä menee todella syvälle sieluun asti ja vie parhaimmillaan omaan maailmaan.” Olen hänen kanssaan samaa mieltä, asiakkaani osui palautteella tunnin ytimeen. 

”Kun liike, musiikki ja sielu kohtaavat hetkellisesti, on se todella sykähdyttävä hetki.” Ja se on HARMONI, tunnin parhautta. 

HARMONI on SPORT 2us®:in tuotteistama ja suojaama ryhmäliikuntaan suunniteltu kehonhuollon tunti, joka pohjautuu naiselliseen ja kauniiseen joukkuevoimistelun liikekieleen.  

HARMONI ohjaajakoulutus sopii ohjaajille, jotka haluavat palvella asiakkaitaan rauhallisella, kauniilla, tanssillisella ja koskettavalla Flow Dance kehonhuollon tunneilla. Tunti vaatii ohjaajalta rytmitajua ja kykyä tulkita musiikkia liikekielen keinoin. 

HARMONI tunnit ovat konseptoituja/raamitettuja tunteja. Ne suojaavat tuntikokonaisuutta ja sen sisältöä. Antavat ohjaajan ammattitaidolle ja työlle liikkumavaraa enemmän kuin tarkoin konseptoidut tunnit. Takaavat asiakkaille laadukkaan ja tasalaatuisen tuotteen.

”Harmoni-tunneilla nauttii sekä kroppa että sielu. Tanssillisissa liikesarjoissa voi eläytyä musiikin tunnelmiin; kauniisiin rauhallisiin kappaleisiin ja välillä rytmikkääseen, kiihkeämpitahtiseen musiikkiin. Sarjat eivät ole vaikeita, mutta sopivan vaativia ja vaihtelevia. Eri lihasryhmät saavat harjoitusta huomaamatta: hiki tulee, vaikka kevyeltä näyttää… Tunnin jälkeen olo on virkistynyt, mieliala korkealla ja musiikki soi vielä pitkän aikaa mielessä. ISO SUOSITUS!”

 

Kehonhuoltotunti parhaimmasta päästä. Sarjat eivät ole liian vaikeita, vaan ne ovat hyvin suunniteltuja ja sopivan haasteellisia aikuiseen makuun. Monipuoliset liikkeet ylävartalolle ja käsille on istumatyöläisen pelastus. Harmoni-tunti on rentouttava ja nautinnollinen kokemus – joka on koettava itse! Tuntikuvaukset eivät anna täyttä oikeutta tunnille”

Alkavat koulutukset

La 21.3.20 klo 10- 17.30
LAPPEENRANTA

La 8.8.20 klo 10- 17.30
LAPPEENRANTA

Rekisteröidy SPORT 2us®:in ohjaajarekisteriin

SPORT 2us® lähettää ohjaajarekisterin
kautta sähköpostiisi tietoa SPORT 2us:in järjestämistä koulutuksista, ideapäivistä ja kursseista sekä muista ohjaajan työhön liittyvistä ajatuksista.

Valitse listalata kiinostuksen kohteesi, joiden osalta haluata tietoa.


 Klikkaamalla lomakkeessa olevaa ”REKISTERÖIDY” painiketta HYVÄKSYT sähköposti osoitteesi SPORT 2us:in käyttöön.
  

SPORT 2us®:in Ohjaajarekisteri

* indicates required
Valitse kiinnostukseen kohteet

Koulutuksen sisältö

HARMONI koulutus koostuu verkkomateriaalista sekä yhden päivän käytännön koulutuksesta.  

Verkkomateriaali tulee ohjaajille käyttöön muutamia viikkoja ennen käytännön koulutuksen alkua, jolloin ohjaajilla on aikaa tutustua lajiin ja materiaaliin. Verkkomateriaalissa käydään läpi lajin perustaa, sisältöä ja tunti rakennetta sekä liikepankkia. Lisäksi verkkomateriaali sisältää vapaehtoisia tehtäviä, joita voi halutessaan tehdä. Harjoitteet opettavat hahmottamaan tuntia kokonaisuudessaan. Verkkomateriaalin tarkoitus on helpottaa asioiden omaksumista ja sisäistämistä varsinaisena koulutuspäivänä aikana. Verkkomateriaali tarkoitus on myös antaa enemmän aikaa käytännön harjoitteiden tekemiseen ja varsinaisen lajitaitojen omaksumiseen koulutus päivänä. 

Ohjaaminen on käytännön työtä, ihmisten edessä mallina olemista. Siksi haluan käyttää aikaa lajitaitojen opettamiseen ja suoritustekniikoiden hiomiseen, jotta jokainen ohjaaja kokee varmuutta ja nautintoa asiakkaiden eteen mennessään. Hyvin harjoiteltu on puoliksi tehty!  Tämän vuoksi koulutuspäivä painottuu lajitaitojen ja ohjaajan työn omaksumiseen.

Koulutuksen hinta

120€


(Sisältää arvolisäveron. Ovh. 160€)

Koulutuksiin otetaan mukaan 12- 15 ohjaajaa.  Koulutuksen varausmaksu on 10€, joka hyvitetään kurssin loppusummasta.

Harjoitusvasteet

Palauttavan harjoittelun merkitystä on aina aliarvostettu. Asiakkaille on annettu ymmärtää… mitä kovempaa sitä parempaa… asia on kuitenkin monisäikeisempi asia. Totuus on, että kehomme tarvitsee reipasta sekä kevyttä harjoittelua säännöllisesti ja tehokasta harjoittelua makupaloina. Mutta valitettavan asioita tehdään kuitenkin päinvastoin. 

Harmoni tunnilla haluan tarjota yhden miellyttävän tavan palauttaa kehoamme, raskaan ja kova harjoittelun tuomasta kuormituksesta sekä arjen ja työn aiheuttamasta stressistä. Kroonistunut stressitila on äärimmäisen haitallista elimistölle, syntyy se säännöllisestä kovasta harjoittelusta tai työ aiheuttamasta paineesta. Stressi on aina kehollemme vastusradikaali, jolla on elimistöä tuhoava vaikutus. Siksi maltillisen ja reippaan liikunnan puolesta tulisi puhua enemmän. Kun kevyttä ja reipasta liikuntaa tehdään hapellisesti puhdistaa se kudoksiamme tehostamalla solujen aineenvaihduntaa, näin soluista poistuu haitallisia kuona-aineista, kun taas kova liikunta aiheuttaa ”solustressiä” kehittämällä soluun kuona-aineita. Lisäksi työn aiheuttama kova painen aiheuttaa kehossamme stressiä ja kehon kortisoli arvot nousevat asettaen meidät pakene tai hyökkää moodiin huomaamattamme. Olemme levottomia, kireitä ja herkkiä ärsykkeille. Kova liikunta ei palauta elimistöä stressi kuormasta vaan itseasiassa lisää sitä, tämä olisi hyvä muistaa, kun liikutamme tavallisia perusliikkuvia ihmisiä. 

HARMONI tunnin tarkoitus on mielekkäällä tavalla alentaa stressitasoja ja palauttaa asiakkaita työ/harjoituskuormasta. Lisäksi HARMONI tunnin liikkeet ylläpitävät ja parantavat lavan ja olkanivelen toimintaan parantaen näin hartiarenkaan hyvinvointia ja aineenvaihduntaa. Lisäksi keksivartalon rytmiset ja aaltoilevat taivutukset, kierrot ja ojennukset ylläpitävät ja parantavat selkärangan rytmistä toimintaa ja aineenvaihduntaa.  Jos, mennään lajin hieno säätöön, niin nilkkojen tehokas käyttäminen tunnilla ylläpitää/parantaa nilkan ja jalkaterän toimintaa.

Valmisohjelma

SPORT 2us®:in tunnit ovat tuotteistettuja ja testattuja tuntikokonaisuuksia, joille on tehty laadulliset raamit. Tuntiraamien tarkoitus on pitää tunnit kohderyhmälleen laadukkaana ja tasalaatuisina. Raamien tarkoitus on luoda tuotteen ympärille uskottavuutta ja luotettavuutta. ”Asiakas tietää mitä ostaa ja mitä saa.” Tasalaatuinen ja raamitettu tuote on kaikkien tuotetta käyttävien osapuolien etu ohjaajien, asiakkaiden ja yrittäjän sekä tuotteen kehittelijän. 

HARMONI- tunnit ovat valmistunteja, jotka antavat ohjaajille mahdollisuuden muokata tuntia raamien puitteissa. Tämä mahdollistaa ohjaajille oman ammattitaidon hyödyntämisen tuntia pitäessään. Lisäksi valmisohjelmien tarkoitus on helpottaa ja keventää ohjaajien työkuormaa fyysisesti ja ajallisesti.  

Seuraavassa vielä pari sarjaa esimerkkinä. Kanssani sarjoja tekee muutama asiakkaani. Meidän ikähaitarimme on 44- 64- vuotta.  Etualalla olevat naiset ovat harrastaneet lajia 3- vuotta ja taka-alalla oleva nainen on harrastanut lajia puolen vuoden ajan. Vaikka laji saattaa näyttää aluksi hankalalle…. se ei sitä ole, kun lajin perusaskelikot ja -kädet oppii. 

Sarjat ovat tarkoin suunniteltuja, mutta eihän kaikki aina nappiin mene  🙂  🙂 Rennolla asenteella, pilkesilmäkulmassa, liikunnasta nauttien.

Collage 2018-12-18 10_47_32 (2)

LIsätietoja löydät tunnin sisällöstä ja rakenteesta alla olevan linkin kautta

Ohjaaja lisenssi

Ohjaaja voi halutessaan osallistua koulutukseen myös ideapäivä ajatuksella, jolloin hän voi hakea idoita ja oppia omaan työhönsä. Koulutuksen läpikäynyt ohjaaja voi koulutuksen aikana päättää ottaako valmisohjelmat käyttöönsä vai ei.

Lisenssoitu ohjaaja saa uuden valmisohjelman materiaaleineen ja ohjeineen käyttöönsä 4x vuodessa. 

Ohjaaja lisenssi 43€/kk

 

SPORT 2us®:lla on patentti- ja rekisterihallituksen tuotemerkkisuoja ja sen alla olevat tuotteet ovat suojattuja tekijänoikeudella. Tekijänoikeus turvaa monen vuoden työntulosta ja tehtyä työtä, se suojaa tunnin rakennetta, sisältöä ja sen nimikettä.  Tuntirakenteen ja sisällön hyödyntäminen ja tuntinimikkeen luvaton käyttäminen on kiellettyä.

Kouluttaja /Arvot

Kouluttaja

Terhi 

Olen työskennellyt ryhmäliikunnanalalla vuodesta 1991. Pitkän urani on antanut minulle oppia, kokemusta ja näkemystä, jota olen saanut kerryttää monista erilajeista ja työtehtävistä. Lisäksi oppia on tullut matkan varrella kuntohoitajan opinnoista. Urheiluhierojan sekä Personal Trainerin opeista. Vahvuuteni kouluttajan löytyy työkokemuksestani ja halustani jakaa osaamistani eteenpäin. 

Hyvää palautetta kouluttajana olen saanut ohjaavasta, kantaaottavasta ja suoraselkäisestä ohjaustyylistä, jota teen pilke silmäkulmassa, hyvillä mielin rennolla asenteella, mutta napakalla otteella. Kouluttajana mottoni on ”Ilman palautetta ei tapahdu kehitystä.”  Koulutuksellinen tavoitteeni on antaa koulutettavilleni mahdollisimman paljon työkaluja omaan työhönsä, siksi uskon positiivisesti ja rakentavasti annetun palautteen tärkeyteen. 

Haluan, että jokainen koulutettava saa kotimatkalleen mukaansa oppia, näkemystä ja kokemusta, josta voi ammentaa omaan työhönsä sisältöä ja arvoja. 

SPORT 2us:in ARVOT

SPORT 2us® on liikunta-alan yritys, joka haluaa tuottaa liikuntapalveluita asiakkaiden ehdoilla.  Yrityksen ideologian mukaan asiakaspinta voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään asiakkaiden liikunnallisten resurssien mukaan. Nämä kolme ryhmää ovat aloittelijat, perus- ja aktiiviliikkujat.

Näillä kolmella ryhmällä on hyvin erilaiset fyysiset resurssit, motoriset taidot ja liikunnalliset motiivit. He kokevat myös liikunnallisen rasituksen hyvin eri tavalla. Näiden erojen tunnistaminen auttaa palvelemaan asiakkaita paremmin.

SPORT 2us® haluaa tuotteillaan palvella perusliikkuvia ja yli 35-vuotiaita liikkujia ja heidän liikunnallisia tarpeitaan reippailla, mielekkäillä, monipuolisilla sekä laadukkailla ja tasalaatuisilla tunneilla.

SPORT 2us ®:in tuntien sisällöissä on huomioitu perusliikkuvien ja yli 35- vuotiaiden liikunnalliset resurssit.

  • Kuormittavuudeltaan tunnit ovat rakennettu reippaan tehokkaiksi, jotta liikkuminen olisi asiakkaille mielekästä kuormituksesta huolimatta. ”Teho liikunnalla ja tehokkaalla liikunnalla on eronsa.”
  • Sisällöltään tunnit ovat suunniteltu mielekkään haastaviksi, jotta liikkuminen olisi palkitsevaa ja motivoivaa.
  • Tuntien ohjauksessa on huomioitu perusliikkuvan asiakkaan kyky hahmottaa liikkeet ja liikesuunnat, jotta tunnin seuraaminen olisi perusliikkuvalle asiakkaille helppoa ja vaivatonta.

Muut tunnit...