Kohtaako liikunnassa kysyntä ja tarjonta?

Törmäsin taannoin FB keskusteluun, jossa käytiin keskustelua siitä, ”Onko liikunta-alan ammmattilaiset osa syyllisiä liikkumattomuuteen?” Arvata saattaa, että terävä huomautaus osui arkaan kohtaan ja aiheutti kovaa keskutelua. Itse liikunta- allalla pitkää työskennelleenä olen sitä mieltä, että liikkumattomuudesta voi osa syyn langettaa meille liikunta-alan toimijoille. Toivon, että luet jutun loppuun ennen kun kimpaannut. On totta, että jokainen on vastuussa omasta liikkumisesta. Sitä… EN todellakaan kiellä, enkä kiistä! Mutta…

Katsotaanpa asiaa syvemmin ja isommassa, pidemmässä ja laajemmassa mittakaavassa. Voisiko viestin sisällössä olla asian tynkää ja olisiko aiheeseen hyvä herätä?   

Olen itse tehnyt liki 30- vuoden uran liikunta-alalla ja valitettavaa on se, että koen näin… ”Liikunta on viety liian kauas tavallisen perusliikkujan ulottumattomiin.” Meiltä alan ammattilaisilta on lähtenyt matkan varrella mopo käsistä. Olemme tehneet liikunnasta teho- ja suorituskeskeistä ja se ei valitettavasti toimi suurimmalle osalle väestöstä… aktiiveille kylläkin.

Meidän tulisi havahtua miettimään sitä, mitkä ovat asiakkaidemme liikunnalliset tarpeet ja resurssit. Asiakkaita tulisi liikuttaa asiakkaiden liikunnallisten tarpeiden ja resurssien mukaan, ei liikunta-alan edustajien ehdoilla ja omista lähtökohdistamme katsottuna. Aloittelijoita, perus- ja aktiiviliikkujia ei palvella samoilla tuotteilla, koska näillä kohderyhmillä on täysin erilaiset liikunnalliset resurssit, motiivit ja tarpeet ikään ja lajiin katsomatta… Näitä tarpeita meidän liikunta-alan palveluita tuottavien yksiköiden tulisi ymmärtää paremmin. Asiakaslähtöisyys olisi mielestäni tässä kotaa lääke liikkumattomuuden ehkäisyyn!

Olen yrittänyt vuosia puhua tästä aiheesta liikunnanalan osaajille, mutta turhaan… minulle on viitattu kintaalla. Itse näen aiheen todella tärkeänä ihmisten henkisen hyvinvoinnin, fyysisen tereyden ja jaksamisen kannalta. Kun ymmärtäisimme asiakkaidemme liikunnallisia tarpeita ja motiiveja oikein, voisimme yhdessä palvella heitä paremmin. Liikunnan tulisi olla asiakkille mielekästä, palkitsevaa ja motivoivaa. 

Vaikuta...

Tein aiheeseen liittyvän kyselyn. Vastaa alla olevaan kyselyyn ja vaikuta. Kyselyn tarkoitus on kartoittaa aihetta ”kohtaako liikunnallinen kysyntä ja tarjonta?  Kyselyssä selvitetään, miten eri asiakas- ja ikäryhmät kokevat tämä hetkisen liikuntatarjonnan ja mitä liikunta-ala voisi tehdä asioita toisin, mikäli kurinpalautukseen aihetta olisi.  Anna äänesi kuulua olitpa aloittelija, tuuri-, perus- tai aktiiviliikkuja. Muutosta ei tapahdu ilman asiallista palautetta.

Liity...

Facebookiin on perustettu julkinen Lappeenranta Liikkuu ryhmä, jossa seurat, yhteisöt, yksityiset ja yritykset voivat kertoa liikuntapalveluistaan, tapahtumistaan ja liikunnallista arvoistaan lappeenrantalaisille. Ryhmän tavoitteena on yhdistää liikunnan tuottajia ja liikunnasta kiinnostuneita aloittelijoita, perus- ja aktiiviliikkujia. Toivon, että ryhmän kautta asiakkaat löytäisivät paremmin erilaisten palveluiden pariin. Me kaikki liikumme eri arvoihin ja näkemyksiin nojaten, siksi liikuntapalveluita tuottavien tuotteet ja palvelut olisi kiva saada helpommin asiakkaiden ulottuville… ja eihän sitä tiedä, vaikka… joku voi ryhmän kautta löytää, vaikka treenikaverin tai uuden harrasuksen kautta elinikäisen ystävyyden, ken tietää…

Kohtaako liikunnassa kysyntä ja tarjonta?

Osallistu arvontaan

Arvontaan osallistujille ilmoitetaan henkilökohtaisesti mahdollisesta arpaonnesta. 15.9.21 mennessä. Sähköpostiosoitetta ei taltioida.

6x-kortti on voimassa niin kauan, kun kortissa on kertoja. 
Kertakorttia voi käyttää ystävän kanssa.