Vamma ei itsessään ole vakava, mutta hoitamattomana vammasta voi tulla lopuniän kipupainajainen…

Ota lähes jatkuvat tai jatkuvat hermokipusi riittävällä vakavuudella.

Välilevyn pullistuma ei itsessään ole vakava vamma, mutta hoitamattoman tai väärin hoidettuna vammasta voi tulla kuukausia kestävä kipukierre tai lopuniän kipupainajainen. Alla oleva tosi elämän tarina, on kertomus siitä, kun asiakkaalle ei selitetä riittävän aikaisin mistä vammassa on kysymys ja asiakasta suositellaan toimimaan kivun sallimissa rajoissa. Korkea kipukynnys ja sitkeä tekeminen vei lopun iän kipupainajaiseen. Välilevyn vamman kanssa ei ole leikkimistä. Asiakkaalle tulee selittää, millaisesta vammasta on pohjimmiltaan kysymys ja mitä vamman kanssa saa ja ei saa tehdä ja miksi, jotta toipuminen vammasta olisi mahdollisimman nopeaa ja kivutonta. 

Hermokipu on aina merkki siitä, että jokin menee pieleen. Mikäli oireesi pahenevat tai laajenevat viikkojen tai kuukausien saatossa, on vamma syytä ottaa riittävällä vakavuudella, jotta pysyviä vaurioita ja toiminnallisia häiriöitä ei syntyisi ranganrakenteeseen ja sen toimintaan. 

Pysähdy hetkeksi ja katso video...