FX- SPORT / OHJAAJAT

Tervetuloa tutustumaan

FX-SPORT
tuntiin

SPORT 2us haluaa tehdä liikunnasta lähestyttävämpää ja palkitsevaa.

FX-SPORT- tunnin synty

Kaksi lihaskuntoharjoittelumuotoa yhdessä paketissa...

FX- SPORT- tunnin idea alkoi syntyä ajatusvirrasta, jossa mietin, miten tärkeää voimaharjoittelu olisi perusliikkuvalle ja keski-ikäiselle asiakkaalle, mutta monikaan kohderyhmään kuuluva asiakas ei koe kuntosaliharjoittelua omakseen. Lisäksi tarjolla on monia hyviä voimaharjoitteluun pohjautuvia tunteja, mutta ne ovat usein liian raskaita tai teknisesti liian vaativia tavalliselle peruspeijoonille.  

Työstin ideaa pitkää, koska halusin tunnin täyttävän kriteerit, jotka olin sille mielessäni asettanut. Tunnin tulisi olla monipuolinen ja selkeä paketti, jossa hyödynnetään kehon toiminnallista sekä  voimallista puolta. Voimaliikkeiden tulisi olla asiakkaille teknisesti helppoja perusliikkeitä, jotka olisivat turvallisia suorittaa ja helppoja hallita ja omaksua. Toimainnalloisten harjoitteiden tulisi harjoittaa kehon rytmiikkaa ja lihasten yhteistyätä monipuolisesti ja moniuloitteisesti. Harjoitusvastukset tulisi olla yksilöitävissä vaivattomasti. Lisäksi ohjaajalla tulee olla mahdollisuus ohjeistaa asiakkaita henkilökohtaisesti, mikäli tarvetta on.

Palaset alkoivat loksahtaa kohdalleen, kun sain ajatuksen paikkaharjoitteluna tehtävästä kiertoharjoittelusta jossa yhdistyy toiminnalliset harjoitteet ja painotangolla tehtävät voimaosiot. Kaksi kärpastä yhdellä iskulla.

FX- SPORT- tunnin perusta

Voima ja toiminnallisuutta

FX- SPORT -tunnilla yhdistyy kaksi loistavaa tapaa harjoittaa lihaskuntoa. Monipuoliset ja rytmikkäät toiminnalliset harjoitteet kehittävät ja parantavat keskivartalon rytmiikkaa, lihasten yhteistyötä ja kehon toiminnallisuutta.  Voimaosiot yllä pitää ja parantaa peruspeijoonille tärkeää arkivoimaa ja lihaskestävyyttä. Nämä harjoitusmenetelmät yhdessä tekevät kehosta ryhdikkään ja rytmikkään paketin, joka toimii tarkoituksen mukaisesti ja tehokkaasti. 

FX- SPORT –tunnin toiminnalliset harjoitteet eivät perustu voimaan eikä kovaan vastukseen, vaan ne perustuvat kehon ryhdin, rytmiikan ja liikkuvuuden harjoittamiseen.  Harjoitus välinen X- Sporttius antaa toiminnallisiin harjoitteisiin kevyen tai keksiraskaan vastuksen, jolloin toiminnallisten harjoitteiden aikana keksivartalon rytminen harjoittaminen taivutuksina, kiertoina ja ojennuksina on turvallisesti mahdollista. FX-SPORT tunnin harjoitteet pohjaustvat SPORTTIUS- tunnin liikepattereihin.  

Harjoitusvasteet...

 • Toiminnalliset harjoitteet opettavat lihaksistollemme liikerytmiikkaa, tehostaen näin lihasten yhteistyötä ja aktiivisuutta.
 • Toiminnalliset harjoitteet parantavat keskivartalon toimintaa ja tasapianoa.
 • Ylläpitävät nivelten liikkeitä ja liikelaajuuksia.
 • Pitää nivelet oikea rytmisinä ja kehon kivuttomana. 
 • Voima harjoitteet parantavat asennon hallintaa, ryhtiä ja kehon kannatusta. 
 • Kehittää ja parantaa lihasten arkivoimaa ja sekä ylläpitää/kehittää lihasten voimaa ja kestävyyttä.

FX- SPORT on hyvä laji perusliikkuville asiakkaille.

FX- SPORT- tunnilla haluan tarjota kohderyhmään kuuluville asiakkaille laadukkaan ja tarkoin mietityn tuntikokonaisuuden, joka kunnioittaa kohderyhmään kuuluvien asiakkaiden liikunnallisia resursseja. Olen halunnut rakentaa tunnin, jolla on oikeasti tarkoitus ja merkitys, tuntia ei siis ole rakennettu vain tunnin tähden..

Miksi SPORT 2us:in tunneilla on raamit?

Raamien tarkoitus on pitää tunnit tehokkaan reippaina, sisällöt sopivan haasteellisina ja mielekkäinä sekä tunnit laadukkaina ja tasalaatuisina, jotta tunnit palvelisivat kohderyhmänsä fyysisiä, motorisia ja liikunnallisia tarpeita mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti.

Lisäksi raamien tarkoitus on...

 • Keventää/vähentää ohjaajien työn rasitusta.
 • Helpottaa suunnittelutyötä ja vapauttaa aikaa palautumiselle.
 • Antaa ohjaajille mahdollisuuden hyödyntää omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan.
 • Antaa ohjaajille aikaa opasta ja opettaa asiakkaita tuntiraamien puitteissa.
 • Antaa ohjaajille mahdollisuus kehittyä ohjaajana.
 • Pitää tuotteet tasalaatuisina ja laadukkaina, jotta asiakkaat oppivat luottamaan tuotteiden sisältöihin.

Rekisteröidy SPORT 2us®:in ohjaajarekisteriin

SPORT 2us® lähettää ohjaajarekisterin
kautta sähköpostiisi tietoa SPORT 2us:in järjestämistä koulutuksista, ideapäivistä ja kursseista sekä muista ohjaajan työhön liittyvistä ajatuksista. 
Valitse listalta kiinnostuksen kohteesi, joiden osalta haluat tietoa.


 Klikkaamalla lomakkeessa olevaa ”REKISTERÖIDY” painiketta HYVÄKSYT sähköposti osoitteesi SPORT 2us:in käyttöön.
  

SPORT 2us®:in Ohjaajarekisteri

* indicates required
Valitse kiinnostukseen kohteet