SPORT 2us®haluaa palvella ryhmäliikunta tunneillaan tavallisia perusliikkujia ja keksi-ikäisiä asiakkaita laadukkaastia ja monipuolisesti.

SPORT 2us®

SPORT 2us® haluaa säilyttää liikunnassa liikunnan ilon ja nautinnon. Antaa asiakkaille onnistumisen elämyksiä ja hyvänolon fiilistä.

SPORT 2us® tarjoaa mielekkäitä, monipuolisia ja laadukkaita ryhmäliikuntatunteja perusliikkuville ja keski-ikäisille asiakkaille.

Tunnit ovat suunniteltu reippaan meneviksi, sopivan haastaviksi ja tehokkaiksi sekä rauhallisen kauniiksi kokonaisuuksiksi, jotta liikkuminen olisi palkitsevaa ja motivoivaa.

Mielekkään, monipuolisen ja reippaan liikunnan puolesta  SPORT 2us

Miksi SPORT 2us®

SPORT 2us® sai sysäyksen syksyllä 2011, kun ohjatessani ryhmäliikuntatuteja huomasin, ettei työni tununut enää miellekkäälle. Ihmisten liikkuttamisesta oli tullut teho ja suorituskeskiestä kehon kurmuuttamista. Mitä enemmän asiaa mietti, sitä järjettömämmälle asia alkoi tuntua.

Söin omaa kehoani ja voimavaroja jatkuvasti. Olin useimmin väsynyt ja uupunut, kuin reipas ja pirteä. Kysyin usein itseltäni  ”Mitä järkeä tässä työssä enää on, kun liikuminen tuntui niin epämiellyttävälle?” Haluaisian nauttia liikunnasta ja siitä mitä teen… Aloin miettimään liki 20- vuotta kestäneen urani lopettamista,  vaikka työtäni rakastinkin.

Olin tuolloin vasta 36- vuotias ja ohjaus urani häämötti loppua. TODELLAKO?

Voisinko tehdä jotain toisin?

Pohdin pitkään, että markkinoilla on varmasti monia ikätovereitani, jotka kokevat samoin… ”Olisi mukava liikkua, mutta mukana ei enää pärjää. Liikunnasta on vaan auttamattomasti tehty liian kova tehoista harjoitelemista. Liikunnan iloa ja nautintoa ovat hävinneet tehosuorittamisen alle.”  

Totuus on se, ettei nuoria aikuisia  ja  keski-ikäisiä palvella enää samoilla tunneilla. Sama totuus pätee aktiivisten liikkujien ja perusliikkujien välillä. Kohderyhmät eivät paini fysiologisesti, motorisesti eikä mentaalisesti enää samassa sarjassa, sen on pitkä urani ja oma ikäni opettanut minulle kantapään kautta. Nuorena ohjaajana en osannut ajatella asiaa näin, mutta näin se vaan on. 

Pohdintani sai minut miettimään, että voisinko tehdä asioita tosin ja voisiko palvella keski-ikäisi ja tavallisia perusliikkuvia asiakkaita paremmin.

 • Millaisia tuntien kuuluisi olla?
 • Mitä tuntien tulisi sisältää?
 • Miten palvelisin haluamaani kohderyhmää parhaiten?

Tuntien tulisi olla kuormittavuudeltaan reippaita ja kohderyhmälleen sopivan tehokkaita. Sisällöltään tuntien tulisi olla monipuolisia, sopivan haasteellisa ja ennen kaikkea kohderyhmälle mielekäitä, motivoivia ja palkitsevia???

Näiden  ajatusten alle on syntynyt SPORT 2us®.  

Haluan tunneillani palvella asiakaitani laadukkaasti ja tasalaatuisesti, jotta liikunta olisi mielekästä, motivoivaa ja palkitsevaa.

 • Tunnit ovat rakennettu kuormittavuudeltaan reippaan tehokkaiksi, jotta liikkuminen on mielekästä ja mukavaa kuormituksesta huolimatta. ”Teho liikunnalla ja tehokkaalla liikunnalla on eronsa.” 
 • Sisällöltään tunnit ovat suunniteltu mielekkään haastaviksi, jotta liikkuminen olisi palkitsevaa ja motivoivaa.
 • Tuntien ohjauksessa on huomioitu ohjaus- ja liikesuunnat, jotta tunnin seuraaminen olisi asiakkaille helppoa ja vaivatonta.

RETRO STEP

RETRO STEP on step- askellustunti, joka pohjautuu opettavaan ja ohjaavaan ohjaustyylliin, jolloin ohjaajan ammattiataito ja osaaminen pääsee oikeuksiinsa.

RETRO STEP tunnin rakenne:

 • Tunti sisältää kolme erillistä sarjaa, jotka opetellaan vaiheittain.
 • Sarjat ovat rakennettu selkeästi eteneviksi kokonaisuuksiksi, joita on helppo seurata.
 • Sarjat ovat rakennetaan KOLMEEN eri tasoon ja niille edetään aina asiakaiden taitojen ja resurssien mukaan.
 • Ohjelmaa käydään läpi 8-10 viikkoa, jolloin ohjelmaa rakentuu hiljalleen valmiiksi.

Opetus tasot:

 1. TASO  –> Perusaskeleet.
 2. TASO –> Perusaskeleita +
   Helppoja askelmuunnelmia
 3. TASO –>  Perusaskeleita + Helppoja askelmuunnelmia + hauskoja askelikkoja.

VIDEOILLA näkyvät sarjat ovat tason kolme sarjoja, joille edeetään tunneilla vaiheittain asiakkaiden ehdoilla. Sarjat alkavat muuntua hiljalleen perusaskelesita muuneltuihin askeleisiin kolmea ohjaus tasoa hyödyntäen.  Tasoihin pääset tutustumaan videon alla olevan linkin kautta. 

SARJA II

SARJA III

Rekisteröidy Retro Step- listalle
Saat rekisterin kautta tietoa RETRO STEP- koulutukista, ideapäivistä ja tapahtumista. Sekä muuta lajiin liittyvää materiaalia.

Rekisteröitymällä saat yllä olevat videot ja ohjeet käyttöösi ja voit hyödyntää sarjoja tunneillasi.