Kohdistuuko välilevyn pullistuman hoito virheellisesti? Siksi asiakkaat jäävät kuukausia kestävään kipukierteeseen.

Oikein hoidettuna välilevyn pullistuman aiheuttamista kivuista on mahdollista päästä eroon 4-7 päivässä.

Välilevyn pullistumaa hoidetaan yleisesti VÄLILEVYN VAMMANA. Kun selkärangan rakenteen ja välilevyn toimintaa ymmärtää sekä oireita tulkitaan oikein, EI välilevy voi olla SYYLLINEN vammaan, vaikka kivuliaat oireet se synnyttääkin.

Kun hoito kohdistuu täsmällisesti ja tunnollisesti vamman perimmäiseen syyhyn, on oireista mahdollista pääsee eroon 4-7 päivässä ja takaisin normaali arkeen 2-3 viikossa. Kuukausien lääke ja kipukierteeseen ei tarvitse jäädä. 

KATSO video, niin ymmärrät mistä kipusi johtuvat ja millaisesta vammasta on pohjimmiltaan kysymys.

Välilevynpulistumassa on pohjimmiltaan kysymys selkärankaa tukevan ja suojaavaan rakenteen vaurioitumisesta. Selkärankaa suojaavan ja tukevan rakenteen vamma, mahdollistaa kivuliaiden oireiden syntymisen.

Vamma ei itsessään ole vakava, mutta väärin hoidettuna tai hoitamattomana vammasta voi tulla kuukausien hermokipu painajainen tai lopun iän riesa. 

Säteilevään, lähes jatkuvaan tai jatkuvasti jäytäviin hermokipuihin on syytä suhtautua riittävällä vakavuudella.  


Mikäli kivuliaat oireesi viittaavat välilevyn pullistumaan ja oireesi ovat kestäneet yli viikon,
hoidetaan vammaasi puutteellisesti tai hoito kohdistuu väärin. 

Mikäli, et luota näkemykseeni NYT, palaa oppaaseeni, jos oireesi jatkuvat vielä viikon tai yli.

Lisää toipumistarinoita ja tietoa vammasta.

REFERENSSI

6 kuukauden kipupainajainen, viikossa liki oireettomaksi.

Asiakkaan palaute hoitomenetelmästä.

Asiakas viittaa tekstissään tähän blogitekstiin. ” Välilevyn pullistumasta eroon etävalmennuksella.”

Tarja  ######… Ylläoleva kertomus muistuttaa hyvin paljon omaa tilannettani. Olen nähtävästi saanut pullistuman töissä ottaessani ’koppia’ muutaman kerran, kun asukkaalta, jota autoin, meni jalat alta.

Nämä tapahtuivat viime vuoden puolella (2017). Pieni vihlaisu, selän suoristaminen hieman vaikeaa, ei muuta oiretta silloin. Uuden vuoden päivän aamuna en päässyt sängystä ylös, saati kävelemään. Asennon hiemankaan muuttuessa tuli mieletön vihlaisu selkään.

Tästä alkoi minun pitkä sairausloma (6kk). Nyt kyllä harmittaa kovasti, etten silloin löytänyt tätä menetelmää. Enpä kyllä osannut etsiäkään, luotin lääkäreiden tietämykseen ja ohjeistukseen.

Fysioterapiassa kävin aika monta kertaa ilman tuntuvaa tulosta paitsi hetkellinen helpotus. Selkäni on mg kuvattu, mitään selittävää tekijää lonkan ja selän kipuilulle ei oikein löytynyt. Diagnoosina oli heikot pakaralihakset ja niiden jännetulehdus 🤔 taisi olla myös merkkejä pullistumasta, joka oli nähtävästi jo paranemaan päin…aiheutin itse tilanteen uudelleen pahenemisen noudattamalla tunnollisesti ft:lta saamiani jumppaohjeita 😣.

Olen fysiatrisen polin asiakas, sieltähän siis sain ns. omahoito-ohjeet, jumppaa päivittäin. Näitähän aloin sitten tekemään, vähintään 1 h/päivä. Juuri niitä liikkeitä, jotka ovat täysin kiellettyjä kohdallani.

Alussa tuntui, että ihan ok, jumpatessa tuli hyvä fiilis. 3 viikkoa ehdin lattialla ’vääntyillä’, kunnes hermosärkyä jalkoihin ja etenkin sääriin tuli enemmälti. Illat nukkumaan mennessä oli yhtä tuskaa.

Nyt kun olen toiminut tämän menetelmän mukaan, raastava hermosärky on tosiaan poistunut, mikä ihana tunne 🙂.
Maltillisuutta ja tarkkaavaisuuttahan tämä vaatii, eikä todellakaan ole helppoa ’olla tekemättä’ 😉.

Ihan harmittaa kaikkien kaltaisteni ja myös itseni puolesta, että kaikki hoidetaan saman kaavan mukaan. Särkylääkkeitä (jotka loppupeleissä ei edes auta tällaiseen hermosärkyyn, kokemusta on erilaisista…), fysioterapiaa ja jumppaa… kierre on valmis 😡.

Olen tällä hetkellä siis lähes kivuton, mitä en ole ollut moneen kuukauteen, kiitos tämän menetelmän ja asian tuntevan ihmisen 😁.


Suosittelen kyllä kaikille kokeiltavaksi, jotka rypevät, ehkä välillä aaltoilevassa, kipukierteessä.

 

Hoitomenetelmän lopetettua asiakkaan oireet eivät ole palaneet. Näin on myös käynnyt muille asiakkille.

Terhi 37

Tahdoin tietää mitä rangassani oli todellisuudessa tapahtunut...

Alku syksystä 2011 sain välilevyn pullistuman. Hermokivut oikeaan nivuseen ja reiden ulkosyrjään olivat liki sietämättömät. 

Minulla ei ollut varaa jäädä kuukasien kipukierteeseen, joten päätin selvittää, mitä rangassani oli todellisuudessa tapahtunut. Tieto, jota löysin, oli hyvin ristiriidassa sen kanssa, miten minä oli oppinut viisaammiltani kehon toiminnallisuudesta ja sen rakenteesta.

Tiedon etsiminen ja kyseenalaistaminen kannatti.

 En hoitanut vammaani välilevyn vammana vaan sidekudosvaurion. Tulin oireettomaksi 4 päivässä ja kuntouduin takaisin normaali arkeen 2 viikossa ja näin on  käynyt myös asiakkailleni, joita olen voinut menetelmälläni auttaa.