SPORT 2us / Asiakkaat / FX- SPORT

FX-SPORT

Voimaa, toiminnallisuutta ja vahvuutta.

Miksi FX- SPORT?

Voimaharjoittelu on kaiken ikäisille liikkujille tärkeää, mutta sen mekitys kasvaa ja korostuu selkeästi keski-ikään tultaessa. Lihasvoima ja -massa ovat katoava luonnon vara, jos lihaksistoa ei kuormiteta ylikuormittavuuden periaatteella. Lihasten voima ei toisin sanoen säily, ellei lihaskunto/voimaharjoittelua tehdä. Lisäksi lihasten aktiivisuus ja massa vaikuttavat suoraan aineevaihduntaan. Mikäli lihakset eivät ole voimissaan eivätkä toimi aktivisesti on painonhallinta iän myötä hankalampaa. 

Kehon toimintakykyyn pätee samat säännöt, ellemme harjoita kehoamme eriliikesuunnissa ja kierrä ja taivuta vartaloamme alkaa sen toimintakyky heikentyä iän myötä, 

Tiesitkö, että noin 80% kivuista on kehomme toiminnallisia häiriöitä. Mitä toiminnallinen häiriö sitten tarkoittaa? Kehomme on tarkoitettu toimimaan rytmisesti ja lihakset ovat suunniteltu toimimmaan yhteistyössä keskenään. Tähän rytmisyyteen ja lihasten väliseen yhteistyöhön tulee särö, jolloin kehomme alkaa oireilemaan kivuliaasti ja hyvinkin voimakkaasti…

Kipu on kehomme viestintä järjestelmä, joka yrittää sanoa meille… ”nyt jokin menee vikaan!” Toisin sanoen toiminnalliset häiriöt aiheuttavat nivelissä voimakasta ylikuormitusta ja sitä kautta kovia kipuja… (Tämän kirjoitan kokemusen syvällä rintaäänellä… kokemusta kehon toiminnallista häiriöistä ON!… Voin kertoa ei ole kivaa!!! Kivut voivat olla todella kovia.) Lihasten ja kehon rytminen harjoittaminen estää toiminnallisten häiriöiden syntymistä. 

Tässä on lähtökohtaisesti ne syyt miksi halusin yhdistää FX- Sport tuntiin kaksi loistavaa lihaskunto harjoitusmenetelmää. Lihaksistomme ja hyvä toimintakykymme tarvitsee sekä arkivoimaa että toiminnallista voimaa, monipuolisuutta ja rytmisyyttä, voidakseen hyvin. Siksi FX- Sport.

FX- SPORT on jalostettu tuote SPORTTIUS- tunnista. Mikäli sinua kiinnostaa, toiminnallistenharjoitteiden tausta ja ideologia, lue myös SPORTTIUS tunnin sisältö.

FX- Sport  on tunti johon kannataa käydä tutustumassa, jos haluaa kehittää perusvoimaa/arkivoimaa sekä parantaa kehon  toiminnallisuutta ja saada aineenvaihdunnan toimimaan tehokkaasti. 

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

FX-SPORT kiertoharjoittelutunti on...

… kokonasivaltainen lihaskuntoharjoittelu tunti, joka yhdistää loistavalla tavalla kaksi tärkeää lihaksuntoharjoittelun muotoa yhteen tiiviseen ja äärimmäisen toimivaan pakettiin.… Kiertoharjoittelussa vuorottelevat painoharjoitteluna tehtävät voimapatterit  ja kehon toiminnallisuutta, rytmisyyttä ja liikkuvuutta harjoitavat toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet.  

Voima ja toiminnallisuus on kehomme kivijalka ja perusta.

FX- SPORT – tunnilla voimaa harjoitetaan turvallisilla perusliikkeillä painotangon avulla. Voima osisoihin asiaks saa itse määrritellä painomäärän, jota käyttävät. Voimapatterit koostuvat kahdesta 40 sekunnin  ja kahdesta 30 sekunnin voimaosista. 

Monipuoliset ja rytmiset toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet tehdään X-sporttiusta hyödyntäen. X-Sporttius antaa harjoitteisiin mielekkään vastuksen ja mahdollistaa harjoitteissa keskivartalon  tehokkaan hyödyntämisen. Välinen mahdollistaa, myös usean lihasryhmän yhtä aikaisen harjoittamisen monipuolisesti.

FX- SPORT- tunnin harjoitteet kehittää perusliikkuvan asiakkaan arkivoimaa, ryhtiä, tasapainoa ja kehon toiminnallisuutta monipuolisesti. 

Voimaosa

Voimaosassa asiaks määrittelee itse kuorman ja tahdin harjoitteelle.

Toiminnallinen osa

Toiminnallisessa osassa tehdään harjoite ohjaajan ohjesitamana, X-Sporttiusta hyödyntäen. 

Tunnin rakenne:

 • Avaava ja lämmittävä sarja
 • Painotankosarja (Liikeradat ja lämmittely.)
 • Voimasarja  (jalat)
 • Toiminnallinen  (selkä)
 • Voimasarja  (selkä)
 • Toiminnallinen   (ojentajat/rinta)
 • Voimasarja (rinta/ojentajat)
 • Toiminnallinen (olkapäät)
 • Voimasarja (hauis) 
 • Toiminnallinen (vatsat)
 • 5 min venyttely

Mikäli olet kiinnostunut  SPORT 2us:in järjestämistä tunneista, tapahtumista ja kursseista tilaa itsellesi uutiskirje, jonka kautta saat tietoa edellä mainituista aiheista.

Tule tutusttumaan SPORT 2us:in tunteihin. Tulosta itsellesi ja ystävällesi tutustumiskortit tai pyydä ohjaajalta tutustumiskortti mennessäsi tunnille tutustumaan. Ensimmäiset kerrat ovat ILMAISIA.

Mikäli olet kiinnostunut SPORTTIUS tunnin ohjaamiseta, käy lukemassa lisäteitoa tunnista koulutus-linkin kautta.

Kesä 2019

Kortin hinta 55€  

Kortti käy kaikille SPORT 2us:in järjestämille tunneille ja se on voimassa 5.10. asti.

Kortin saat heti, kortin ostettuasi.