SPORT 2us/ Asiakkaat / SPORTTIUS

SPORTTIUS

Rytmikäs ja ryhdikäs keho on kaunis ja tehokas.

Miksi SPORTTIUS?

Tiesitkö, että kivuistamme noin 80% on lihastemme toiminnallisista häiriöistä johtuvia ja ne syntyvät, kun lihksistomme ei toimi rytmisesti oikein. 

SPORTTIUS tunti on suunniteltu harjoittamaan kehon rytmisyyttä monipuolisesti, reippasti ja mielyttävällä tavalla.  SPORTTIUS tunti opettaa kehoamme toimimaan rytmisesti oikein ja tarkoituksen mukaisesti. Olen oiva esimerkki toiminnallista häiriöistä ja siitä mitä hyötyä kevyentason toiminnallista harjoitteista on kehollemme.

Kärsin itse kolme vuotta kovista kivuista alaselässäni ja olkapääni on viisi kertaa mennyt sijoiltaan… Lääkäreissä ramppaamiset loppuivat siihen, kun istuin Personal Trainen koulutukseen ja meille luennoitiin kehon toiminnllisista häiriöistä. 

Luento iski päähäni kuin leka ja ymmärsin, että kovat kipuni selässäni ja olkapäässäni johtuivat lihasten toiminnallisista häiriöistä…

Kysymys oli siis siitä, etteivät lihakseni sytyneet ja rytmittyneet oikein. Lihakset eivät tukeneet ja rytmittäneet nivelten liikkeitä, niin kuin niiden olisi kuulunut. Tämän vuoksi olkapääni pääsi pullahtamaan pois sijoiltaan ja yli liikkuva selkärankani liikkui holtittomasti vailla tukea ja rytmikkaa. Kivut ja ongelmat olivat sen mukaiset…  Siitäkin huolimatta, vaikka saliharjoittelu oli kuulunut elämääni säännöllisesti jo monien vuosien ajan.

Minulla oli siis näennäisesti hyvä lihaskunto. Ajatuksella ”Moni kakku päältä kaunis, mutta sisältä pelkkää kuraa.”  Lihaksissa oli voimaa ja muotoa, mutta kehossani ei ollut toiminnallisuutta eikä rytmiikkaa. Toisin sanoen olin jäykkä ja jähmeä, siksi selkäni ja olkapääni oireilivat rajusti. 

Paloni palvella keski-ikäisiä sekä perusliikkuvia asikkaita ja toiminnalisten häiriöiden ymmärtäminen sai minut suunnittelemaan SPORTTIUS- tunnin.

SPORTTIUS- tunnin ansiosta olen ollut selästäni oireeton vuodesta 2012 eikä olkaniveleni ole mennyt sijoiltaan vuoden 2012 jälkeen.  SPORTTIUS tunnin rytmiset ja keveyllä vastuksella tehtävät lihaskuntoharjoitteet opettivat minua käyttämään lihakstoani oikein. Kivuttomana on kiva olla.

Teho liikunnalla ja tehokkaalla liikunnalla on eronsa.

X-Sporttius

SPORTTIUS tunnin tehokkuus ja toimivuus perustuu kehon monipuoliseen harjoittamiseen liikkuvuuden, ryhdin ja rytmiikan keinon. Mielekään ja tarkoituksen mukaisen vastuksen harjoitteluun tuo X-Sporttius, joka on lajia varten suunniteltu harjoitusvälinen. Väline on helppokäyttöinen, kevyt ja se madollistaa helppojen perusliikeiden suorittamisen  sekä hauskojen toiminnallisten yhdistelmä harjoitteiden tekemisen mielekkäällä tavalla. 

SPORTTIUS on tunti johon kannataa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos haluaa kehittää arkivoimaa, kehon toiminnallisuutta ja saada aineenvaihdunnan toimimaan tehokkaasti. 

SPORTTIUS on mielekäs, monipuolinen ja tehokas lihaskuntotunti.

.., joka perustuu toiminnalliseen lihaskuntoharjoitteluun. Miten SPORTTIUKSEN toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet eroavat tavallisesta lihaskunto harjoittelusta? 

SPORTTIUS tunnin lihaskutoharjoitteet eivät perustu voimaan eikä kovaan harjoitteluun eikä tiukkaan vastukseen, vaan SPORTTIUS-tunnin toiminnalliset harjoitteet perustuvat kehon rytmiiseen, toiminnalliseen  ja monipuoliseen harjoittamiseen, mielekästä kevyttä/keskiraskasta vastusta hyödyntäen. 

Suurin ero peruslihaskunto harjoitteiden ja toiminnallisten harjoitteiden välillä on siis se, että keskivartalo toimii toiminnallisissa harjoitteissa rytmisesti, kun peruslihaskunto harjoitteissa keksivartalo toimii päässäntöisesti asentoa ylläpitävässä työssä. Kun keksivartaloa käytetään liikkeissä mukana rytmisesti tehostuu harjoittelua huomattavasti. 

Toiminnalliset harjoitteet ovat äärimmäisen hauskoja suorittaa ja ne usein hämmentävät tehokkuudellaan. Toiminnalliset harjoittet kehittävät keskivartalon voimaa ja hallintaa, parantaa kehon rytmisyyttä, ryhtiä, toiminnallisuutta ja tehostaa aineenvaihduntaa.

Ryhdikäs, liikkuva ja rytmikäs keho… On kivuton ja toimiva!

Tunnin rakenne:

  • 10 min alkulämmittely.
  • 5 min  ylävartalon lämmittely ja avaukset.
  • 35-40 min lihaskuntoa. Tunti sisältää kolme lihaskuntopatteristoa, joiden aikana käydään läpi kaikki päälihasryhmät päästä varpaisiin. 
  • 10-5 min venyttely.

Lihaskuntopatterit:

Lihaskuntopatterit koostuvat helppoista peruslihaskunto liikkeistä sekä hauskoista ja monipuolisista toiminnallista yhdistelmä harjoitteista.

Perusliikkeiden tarkoitus on tasat ja rauhoittaa harjoitusta, jotta harjoitustehot pysyy mielekkäänä asiakkaalle kuormituksesta huolimatta.

Toiminnallisten harjoitteiden tarkoitus on haastaa kehoa toimimaan tehokkaasti, monipuolisesti ja rytmiseti oikein. Toiminnalliset harjoitteet ovat mukavan tehokkaita, haasteellisia ja palkitsevia. Patteriharjoitteet tekevät treenaamisesta mielekästä, tehokasta, rytmistä, mukavan haasteellista ja vaihtelevaa.

Harjoitteet tehdään maltilla, jotta kehosta saadaan tehoja irti liikkuvutta, tasapainoa ja rytmisyyttä hyödyntäen. Maltillinen liikesuoritustempo tehostaa harjoitteita ja parantaa suoritustekniikkaa, näin liikkeitä on kiva suorittaa.

Patteriharjoitteiden aikana harjoitetaan useita lihaksia yhtä aikaa.

  • Pakaralihakset + olkapäät
  • Selänojentajat + vatsat (rytminen)
  • Rintalihas + vatsat (staatinen)
  • Ojentajat + vatsat (liikekontrolli)
  • Olkapäät + vatsat (rytminen)

Tutustu harjoitus patteriin

Mikäli olet kiinnostunut  SPORT 2us:in järjestämistä tunneista, tapahtumista ja kursseista tilaa itsellesi uutiskirje, jonka kautta saat tietoa edellä mainituista aiheista.

Tule tutusttumaan SPORT 2us:in tunteihin. Tulosta itsellesi ja ystävällesi tutustumiskortit tai pyydä ohjaajalta tutustumiskortti mennessäsi tunnille tutustumaan. Ensimmäiset kerrat ovat ILMAISIA.

Mikäli olet kiinnostunut SPORTTIUS tunnin ohjaamiseta, käy lukemassa lisäteitoa tunnista koulutus-linkin kautta.

Kesä 2019

Kortin hinta 55€  

Kortti käy kaikille SPORT 2us:in järjestämille tunneille ja se on voimassa 5.10. asti.

Kortin saat heti, kortin ostettuasi.