SPORT 2us / Asiakkaat / RETRO STEP

RETRO STEP

Reippaan ja mukavan liikunnan puolesta RETRO STEP

Miksi RETRO STEP?

Step askellustunnit olivat 1990-2000- luvulla pidettyjä ja haluttuja tunteja. Valitettavasti tunnit kuolivat pois, kun tilalle tuli kovatehoiset konseptitunnit. Konsepti tunnit sopivat hyvin nuorille aikuisille ja alle 35- vuotiaille aktiiviliikkujille, joilla riittää irtiottokykyä ja kapasiteettia haastaa fysiikkaansa. Valitettavasti, tämä kyky hiipuu hiljalleen iän myötä, tahdommepa sitä tai emme. Keski-ikäiset liikkujat eivät enää hyppää yläpystyyn samalla tavalla kuin nuoret aikuiset… Fysiologinen ja mentaalinen fakta. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö keski-ikäinen haluaisi liikkua. Kyllä haluaa, mutta teholiikunta muuttuu reippaaksi liikkumiseksi ja liikunnasta nauttimiseksi. Suorittaminen ja teholiikunta ei enää tunnu mukavalle eikä palkitsevalle, kun keski-iän rajapyykki ylittyy.  

Retro step tunnin tarina alkoi, kun olin saanut SPORTTIUS- HARMONI ja FX-SPORT tunnit, jota kuinkin jiiriinsä. Aloin miettimään, että lajibaletistani puuttuu yksi osa…  Laji, joka perustuisi aerobiseen harjoitteluun. Ei tarvinnut kauaakaan puntaroida, minkä lajin kaivaisin arkistoistani uudelleen käyttöön. Stepin… todellakin!  

Koska tunti kaivettiin ulos muistojeni pölyiseltä hyllyltä, annoin tunnin nimeksi RETRO STEP.  Tunnin uudelleen virittäminen pisti minut miettimään, miten voisin palvella asiakaitani tasalaatuisesti ja laadukkaasti.  Step- tunnin rakennetta tulisi muokata, jotta tunti palvelisi kohderyhmäänsä mahdollisimman hyvin.

Tunti tulisi rakentaa niin, että asiakkaat pystyisivät seuraamaan tuntia helposti ja vaivattomasti. Lisäksi tunti tulisi rakentua asiakkaiden taitotasoa ja fysiikkaa kunnioittaen, jotta liikkuminen olisi mielekästä ja palkitsevaa. 

Tuntia pitäisi siis pystyä muokkaamaan vaihevaiheelta asiakkaiden ehdoilla… siksi RETRO STEP tunnit ovat rakennettu kolmeen eritasoon, jotta tunnin  opetaminen ja askeleiden oppiminen olisi asiakkille olisi helppoa ja vaivatonta ja samalla sopivasti haastavaa, jotta mielenkiinto tunnilla säilyisi.  

RETRO STEP on askellustunti

… joka on rakennettu helpoista ja mukaansa tempaavista askelsarjoista. Retro step tunnilla edetään aina  asiakkaiden ehdoilla vaihevaiheelta. Sarjat opetelle rauhassa. Aluksi liikkeelle lähdetään perusaskeleista, joita taidon ja osaamisen kartuttua aletaan muutamaan hiljalleen hauskoiksi askelikoiksi. Askellsutempo on reippaan maltillinen, jolloin askeltaminen on meilekästä kuormituksesta huoimatta.  

Reipas askelus saa jalat tanssimaan ja mielen relamaan.

Tunnin rakenne:

  • Tunti sisältää kolme erillistä sarjaa, jotka opetellaan vaiheittain.
  • Sarjat ovat rakennettu selkeästi eteneviksi kokonaisuuksiksi, joita on helppo seurata.
  • Sarjat ovat rakennetaan kolemeen eri tasoon ja niille edetään aina asiakaiden taitojen ja resurssien mukaan.

Ohjelmaa käydään läpi 8-10 viikkoa, jolloin ohjelmaa rakentuu hiljalleen valmiiksi.

  1. TASO  –> Perusaskeleet.
  2. TASO –> Perusaskeleita +
     Helppoja askelmuunnelmia.
  3. TASO –>  Perusaskeleita + Helppoja askelmuunnelmia + hauskoja askelikkoja.

kenelle RETRO STEP?

Retro Step sopii asikkaille, jotka haluavat kokea liikunnan iloa ja hyvää fiilistä. Kun Retro Step askelluksen saloihin pääsee mukaan, on hauskempaa, palkitsevampaa ja mukaansa tempaavampaa askellustuntia vaikea löytää. Laji on koukuttava, kun perusaskeleet on saannut haltuun. Askeltaminen rullaa, kuin tanssi jalata jalalle ja tunti menee siivillä liki huomamatta, kunto kasvaa kohisten ja liikkuminen on suuri suuri nautinto ja ilo. 

Tunnilla jalat, pakarat ja pohkeet sekä verenkiertoelimistö keuhkoineen saa sopivan napakkaa kuormitusta. Reippaasti mennään ja tehokaasti liikutaan, mutta kehon runtuuttaminen ja teho liikunta ei kuulu SPORT 2us:in arvomaailmaan. Naula päässä ja järki jäässä tunnilla EI loikita.  Sarjojen välissä otetaan huikkaa ja happea ja heitetään herjaa… Rennolla asenteella, liikunnasta nauttien. – Hikoillen ja sopivasti hengästyen. Teho liikunnalla ja tehokkaalla liikunnalla on eronsa.

RETRO STEP  on tunti johon kannataa käydä tutustumassa, jos pidät tanssillisista tunneista ja kestävyys kuntosi ja aineenvaihdunta tarvitsee kuormitusta. Kaiken kaikkiaan loistava ja mukava laji. 

Liikunnan riemusta Retro step!

Mikäli olet kiinnostunut  SPORT 2us:in järjestämistä tunneista, tapahtumista ja kursseista tilaa itsellesi uutiskirje, jonka kautta saat tietoa edellä mainituista aiheista.

Tule tutusttumaan SPORT 2us:in tunteihin. Tulosta itsellesi ja ystävällesi tutustumiskortit tai pyydä ohjaajalta tutustumiskortti mennessäsi tunnille tutustumaan. Ensimmäiset kerrat ovat ILMAISIA.

Mikäli olet kiinnostunut SPORTTIUS tunnin ohjaamiseta, käy lukemassa lisäteitoa tunnista koulutus-linkin kautta.

Kesä 2019

Kortin hinta 55€  

Kortti käy kaikille SPORT 2us:in järjestämille tunneille ja se on voimassa 5.10. asti.

Kortin saat heti, kortin ostettuasi.