SPORT 2us / Ryhmäliikunta /Lappeenranta

Lajin alla olevaa linkkipainiketta klikkaamalla pääset tutustumaan lajiin, josta olet kiinnostunut...

SPORTTIUS

SPORTTIUS on lihaskuntotunti..,

.., joka perustuu toiminnalliseen lihaskuntoharjoitteluun. Miten SPORTTIUKSEN toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet eroavat tavallisesta lihaskunto harjoittelusta? 

SPORTTIUS tunnin lihaskutoharjoitteet eivät perustu voimaan eikä kovaan harjoitteluun eikä tiukkaan vastukseen, vaan SPORTTIUS-tunnin toiminnalliset harjoitteet perustuvat kehon rytmiiseen, toiminnalliseen  ja monipuoliseen harjoittamiseen, mielekästä kevyttä/keskiraskasta vastusta hyödyntäen. Jotta kehon rytminen, toiminnallinen ja monipuolinen harjoittaminen olisi turvallisesti mahdollista harjoitusvastus ei voi olla raskas, koska harjoitteissa hyödynnetään paljon keskivartalon rytmiikkaa ja liikkuvuutta kiertoina, taivutuksina ja ojennuksina.  

Suurin ero peruslihaskunto harjoitteiden ja toiminnallisten harjoitteiden välillä on siis se, että keskivartalo toimii toiminnallisissa harjoitteissa rytmisenä yksikkönä, kun peruslihaskunto harjoitteissa keksivartalo toimii päässäntöisesti asentoa ylläpitävänä yksikkönä. Keskivartalon rytminen harjoittaminen tehostaa harjoittelua huomattavasti.

Toiminnallisissa harjoitteissa yhdistetään peruslihaskuntoliikkeitä keskivartalon harjoitteisiin tehokkasti kehon liikkuvuutta ja vuorotahtisuutta hyödyntäen, jolloin useamman lihasryhmän yhtä aikainen harjoittaminen on mahdollista.

Toiminnalliset harjoitteet ovat äärimmäisen hauskoja suorittaa ja ne usein hämmentävät tehokkuudellaan. Lisäksi toiminnalliset harjoittet kehittävät keskivartalon voimaa ja hallintaa, parantaa kehon rytmisyyttä, ryhtiä, toiminnallisuutta ja tehostaa aineenvaihduntaa. 

Tämä kaikki saadaan yhdistymään, kun perusliikkeet ja toiminnalliset harjoitteet pakataan sulassa sovussa harjoituspattereiksi. 

Ryhdikäs, liikkuva ja rytmikäs keho… On kivuton ja toimiva!

Tunnin rakenne:

 • 10 min alkulämmittely.
 • 5 min  ylävartalon lämmittely ja avaukset.
 • 35-40 min lihaskunto harjoittelua patteriharjoitteina. Tunnilla on kolme lihaskuntopatteristoa, joiden aikana käydään läpi kaikki päälihasryhmät päästä varpaisiin. 
 • 10-5 min venyttely.

Lihaskuntopatterit:

Lihaskuntopatterit koostuvat helppoista peruslihaskunto liikkeistä sekä hauskoista ja monipuolisista toiminnallista harjoitteista.

Perusliikkeiden tarkoitus on tasat ja rauhoittaa harjoitusta, jotta harjoitustehot pysyy mielekkäänä perusliikkuvalle asiakkaalle kuormituksesta huolimatta.

Toiminnallisten harjoitteiden tarkoitus on haastaa kehoa toimimaan tehokkaasti, monipuolisesti ja rytmiseti oikein. Toiminnalliset harjoitteet ovat mukavan tehokkaita, haasteellisia ja palkitsevia. Patteriharjoitteet tekevät treenaamisesta mielekästä, tehokasta, rytmistä, mukavan haasteellista ja vaihtelevaa.

Harjoitteet tehdään maltilla, jotta kehosta saadaan tehoja irti liikkuvutta, tasapainoa ja rytmisyyttä hyödyntäen. Maltillinen liikesuoritustempo tehostaa harjoitteita ja parantaa suoritustekniikkaa.

Patteriharjoitteiden aikana harjoitetaan useaa lihasryhmää yhtä aikaa.

 • Pakaralihakset + olkapäät
 • Selänojentajat + vatsat (rytminen)
 • Rintalihas + vatsat (staatinen)
 • Ojentajat + vatsat (liikekontrolli)
 • Olkapäät + vatsat (rytminen)

Miksi SPORTTIUS?

Tiesitkö, että kivuistamme noin 80% on lihastemme toiminnallisista häiriöistä johtuvia ja ne syntyvät, kun lihksistomme ei toimi rytmisesti oikein. 

SPORTTIUS tunti on suunniteltu harjoittamaan kehon rytmisyyttä monipuolisesti, reippasti ja mielyttävällä tavalla.  SPORTTIUS tunti opettaa kehoamme toimimaan rytmisesti oikein ja tarkoituksen mukaisesti. Olen oiva esimerkki toiminnallista häiriöistä ja siitä mitä hyötyä kevyentason toiminnallista harjoitteista on kehollemme.

Kärsin itse kolme vuotta kovista kivuista alaselässäni ja olkapääni on viisi kertaa mennyt sijoiltaan… Lääkäreissä ramppaamiset loppuivat siihen, kun ymmärsin kipujeni johtuvan lihasten toiminnallisista häiriöistä… (Tarinan tunnin synnystä ja hyödyistä saat kastomalla SPORTTIUS esitely videon.) Kysymys oli siis siitä, etteivät lihakseni sytyneet ja rytmittyneet oikein. Lihakset eivät tukeneet ja rytmittäneet nivelten liikkeitä, niin kuin niiden olisi kuulunut. Tämän vuoksi olkapääni pääsi pullahtamaan pois sijoiltaan ja yli liikkuva selkärankani liikkui holtittomasti vailla tukea ja rytmikkaa. Kivut ja ongelmat olivat sen mukaiset…  Siitäkin huolimatta, vaikka saliharjoittelu oli kuulunut elämääni säännöllisesti jo monien vuosien ajan. Minulla oli siis näennäisesti hyvä lihaskunto. Ajatuksella ”Moni kakku päältä kaunis, mutta sisältä pelkkää kuraa.”  Lihaksissa oli voimaa ja muotoa, mutta kehossani ei ollut toiminnallisuutta eikä rytmiikkaa. Toisin sanoen olin jäykkä ja jähmeä, siksi selkäni ja olkapääni oireilivat rajusti. 

Paloni palvella perusliikkuvia asikkaita ja toiminnalisten häiriöiden ymmärtäminen sai minut suunnittelemaan SPORTTIUS- tunnin.

SPORTTIUS- tunnin ansiosta olen ollut selästäni oireeton vuodesta 2012 eikä olkaniveleni ole mennyt sijoiltaan vuoden 2012 jälkeen.  SPORTTIUS tunnin rytmiset ja keveyllä vastuksella tehtävät lihaskuntoharjoitteet opettivat minua käyttämään lihakstoani oikein. Kivuttomana on kiva olla.

SPORTTIUS tunnin tehokkuus ja toimivuus perustuu kehon monipuoliseen harjoittamiseen liikkuvuuden, ryhdin ja rytmiikan keinon. Mielekään ja tarkoituksen mukaisen vastuksen harjoitteluun tuo X-Sporttius, joka on lajia varten suunniteltu harjoitusvälinen. Väline on helppokäyttöinen, kevyt ja se madollistaa helppojen perusliikeiden suorittamisen  sekä hauskojen toiminnallisten harjoitteiden tekemisen mielekkäällä tavalla. 

SPORTTIUS on tunti johon kannataa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos haluaa kehittää arkivoimaa, kehon toiminnallisuutta ja saada aineenvaihdunnan toimimaan tehokkaasti. 

Teho liikunnalla ja tehokkaalla liikunnalla on eronsa.

Mikäli olet kiinnostunut  SPORT 2us:in järjestämistä tunneista, tapahtumista ja kursseista tilaa itsellesi uutiskirje, jonka kautta saat tietoa edellä mainituista aiheista.

Tule tutusttumaan SPORT 2us:in tunteihin. Tulosta itsellesi ja ystävällesi tutustumiskortit tai pyydä ohjaajalta tutustumiskortti mennessäsi tunnille tutustumaan. Ensimmäiset kerrat ovat ILMAISIA.

Mikäli olet kiinnostunut SPORTTIUS tunnin ohjaamiseta, käy lukemassa lisäteitoa tunnista koulutus-linkin kautta.

FX-SPORT

FX-SPORT kiertoharjoittelutunti

… on kokonasivaltainen lihaskuntoharjoittelu tunti, joka yhdistää loistavalla tavalla kaksi tärkeää lihaksuntoharjoittelun muotoa yhteen tiiviseen ja äärimmäisen toimivaan pakettiin.… Kiertoharjoittelussa vuorottelevat painoharjoitteluna tehtävät voimapatterit  ja kehon toiminnallisuutta, rytmisyyttä ja liikkuvuutta harjoitavat toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet.  

Voima ja toiminnallisuus on kehomme kivijalka ja perusta.

FX- SPORT – tunnilla voimaa harjoitetaan turvallisilla perusliikkeillä painotangon avulla. Voima osisoihin asiaks saa itse määrritellä painomäärän, jota käyttävät. Voimapatterit koostuvat kahdesta 40 sekunnin  ja kahdesta 30 sekunnin voimaosista. 

Monipuoliset ja rytmiset toiminnalliset lihaskuntoharjoitteet tehdään X-sporttiusta hyödyntäen. X-Sporttius antaa harjoitteisiin mielekkään vastuksen ja mahdollistaa harjoitteissa keskivartalon  tehokkaan hyödyntämisen. Välinen mahdollistaa, myös usean lihasryhmän yhtä aikaisen harjoittamisen monipuolisesti.

FX- SPORT- tunnin harjoitteet kehittää perusliikkuvan asiakkaan arkivoimaa, ryhtiä, tasapainoa ja kehon toiminnallisuutta monipuolisesti. 

Tunnin rakenne:

 • Avaava ja lämmittävä sarja
 • Painotankosarja (Liikeradat ja lämmittely.)
 • Voimasarja  (jalat)
 • Toiminnallinen  (selkä)
 • Voimasarja  (selkä)
 • Toiminnallinen   (ojentajat/rinta)
 • Voimasarja (rinta/ojentajat)
 • Toiminnallinen (olkapäät)
 • Voimasarja (hauis) 
 • Toiminnallinen (vatsat)
 • 5 min venyttely

Miksi FX-SPORT?

Voimaharjoittelu on kaiken ikäisille liikkujille tärkeää, mutta sen mekitys kasvaa ja korostuu selkeästi keski-ikään tultaessa. Lihasvoima ja -massa ovat katoava luonnon vara, jos lihaksistoa ei kuormiteta ylikuormittavuuden periaatteella. Lihasten voima ei toisin sanoen säily, ellei lihaskunto/voimaharjoittelua tehdä. Lisäksi lihasten aktiivisuus ja massa vaikuttavat suoraan aineevaihduntaan. Mikäli lihakset eivät ole voimissaan eivätkä toimi aktivisesti on painonhallinta iän myötä hankalampaa. 

Kehon toimintakykyyn pätee samat säännöt, ellemme harjoita kehoamme eriliikesuunnissa ja kierrä ja taivuta vartaloamme alkaa sen toiminta kyky heikentyä iän myötä, 

Tiesitkö, että noin 80% kivuista on kehomme toiminnallisia häiriöitä. Mitä toiminnallinen häiriö sitten tarkoittaa? Kehomme on tarkoitettu toimimaan rytmisesti ja lihakset ovat suunniteltu toimimmaan yhteistyössä keskenään. Tähän rytmisyyteen ja lihasten väliseen yhteistyöhön tulee särö, jolloin kehomme alkaa oireilemaan kivuliaasti ja hyvinkin voimakkaasti… Kipu on kehomme viestintä järjestelmä, joka yrittää sanoa meille… ”nyt jokin menee vikaan!” Toisin sanoen toiminnalliset häiriöt aiheuttavat nivelissä voimakasta ylikuormitusta ja sitä kautta kovia kipuja… (Tämän kirjoitan kokemusen syvällä rintaäänellä… kokemusta kehon toiminnallista häiriöistä ON!… Voin kertoa ei ole kivaa!!! Kivut voivat olla todella kovia.) Lihasten ja kehon rytminen harjoittaminen estää toiminnallisten häiriöiden syntymistä. 

Tässä on lähtökohtaisesti ne syyt miksi halusin yhdistää FX- Sport tuntiin kaksi loistavaa lihaskunto harjoitusmenetelmää. Lihaksistomme ja hyvä toimintakykymme tarvitsee sekä arkivoimaa että toiminnallista voimaa, monipuolisuutta ja rytmisyyttä, voidakseen hyvin.

 • Voimaharjoittelun on tärkeää perusliikkujalle ja keski-ikäiselle.
 • Kehon rytmiikan ja toiminnallisuuden harjoittaminen parantaa lihasten yhteistyötä ja näin ollen estää toiminnalisten kiputilojen syntymistä. 
 • Tunnilla pääsee turvallisesti harjoittamaan voimaa perusliikeitä harjoittamalla.
 • Tunti sopii asiakkaille, jotka eivät koe saliharjoittelua omakseen.

FX- SPORT on jalostettu tuote SPORTTIUS- tunnista. Mikäli sinua kiinnostaa, toiminnallistenharjoitteiden tausta ja ideologia, lue myös SPORTTIUS tunnin sisältö. 

FX- Sport  on tunti johon kannataa käydä tutustumassa, jos haluaa kehittää perusvoimaa/arkivoimaa sekä parantaa kehon  toiminnallisuutta ja saada aineenvaihdunnan toimimaan tehokkaasti. 

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Mikäli olet kiinnostunut  SPORT 2us:in järjestämistä tunneista, tapahtumista ja kursseista tilaa itsellesi uutiskirje, jonka kautta saat tietoa edellä mainituista aiheista.

Tule tutusttumaan SPORT 2us:in tunteihin. Tulosta itsellesi ja ystävällesi tutustumiskortit tai pyydä ohjaajalta tutustumiskortti mennessäsi tunnille tutustumaan. Ensimmäiset kerrat ovat ILMAISIA.

Mikäli olet kiinnostunut SPORTTIUS tunnin ohjaamiseta, käy lukemassa lisäteitoa tunnista koulutus-linkin kautta.

RETRO STEP

RETRO STEP on askellustunti

… joka on rakennettu helpoista ja mukaansa tempaavista askelsarjoista. Retro step tunnilla edetään aina  asiakkaiden ehdoilla vaihevaiheelta. Sarjat opetelle rauhassa. Aluksi liikkeelle lähdetään perusaskeleista, joita taidon ja osaamisen kartuttua aletaan muutamaan hiljalleen hauskoiksi askelikoiksi. Ohjelmat  ovat rakennetaan kolemeen eri tasoon ja niille edetään aina asiakaiden taitojen ja resurssien mukaan. Askellsutempo on reippaan maltillinen, jolloin askeltaminen on meilekästä kuormituksesta huoimatta.  

Reipas askelus saa jalat tanssimaan ja mielen relamaan.

Tunnin rakenne:

 • Tunti sisältää kolme erillistä sarjaa, jotka opetellaan vaiheittain.
 • Sarjat ovat rakennettu loogisesti eteneviksi kokonaisuuksiksi, joita on helppo seurata.
 • Opetus tasoja on kolme, joille siirytään  vaihe vaiheelta asiakkaiden ehdoilla. Näin tunnin seuraaminen on  vaivatonta.

Ohjelmaa käydään läpi 8-10 viikkoa, jolloin ohjelmaa rakentuu hiljalleen valmiiksi.

 1. TASO  –> Perusaskeleet.
 2. TASO –> Perusaskeleita +
   Helppoja askelmuunnelmia.
 3. TASO –>  Perusaskeleita + Helppoja askelmuunnelmia + hauskoja askelikkoja.

Miksi RETRO STEP?

Kun Retro Step askelluksen saloihin pääsee mukaan, on hauskempaa, palkitsevampaa ja mukaansa tempaavampaa askellustuntia vaikea löytää. Laji on koukuttava, kun perusaskeleet on saannut haltuun. Askeltaminen rullaa, kuin tanssi jalata jalalle ja tunti menee siivillä liki huomamatta, kunto kasvaa kohisten ja liikkuminen on suuri suuri nautinto ja riemu. 

Tunnilla jalat, pakarat ja pohkeet sekä verenkiertoelimistö keuhkoineen saa sopivan napakkaa kuormitusta. Reippaasti mennään ja tehokaasti liikutaan, mutta kehon runtuuttaminen ja teho liikunta ei kuulu SPORT 2us:in arvomaailmaan. Naula päässä ja järki jäässä tunnilla EI loikita.  Sarjojen välissä otetaan huikkaa ja happea ja heitetään herjaa… Rennolla asenteella, liikunnasta nauttien. – Hikoillen ja sopivasti hengästyen. Teho liikunnalla ja tehokkaalla liikunnalla on eronsa.

RETRO STEP  on tunti johon kannataa käydä tutustumassa, jos pidät tanssillisista tunneista ja kestävyys kuntosi ja aineenvaihdunta tarvitsee kuormitusta. Kaiken kaikkiaan loistava ja mukava laji. 

Liikunnan riemusta Retro step!

Mikäli olet kiinnostunut  SPORT 2us:in järjestämistä tunneista, tapahtumista ja kursseista tilaa itsellesi uutiskirje, jonka kautta saat tietoa edellä mainituista aiheista.

Tule tutusttumaan SPORT 2us:in tunteihin. Tulosta itsellesi ja ystävällesi tutustumiskortit tai pyydä ohjaajalta tutustumiskortti mennessäsi tunnille tutustumaan. Ensimmäiset kerrat ovat ILMAISIA.

Mikäli olet kiinnostunut SPORTTIUS tunnin ohjaamiseta, käy lukemassa lisäteitoa tunnista koulutus-linkin kautta.

HARMONI

HARMONI on tanssillinen kehonhuollon tunti

Harmoni on kaunis, koskettava ja naisellinen kehonhuollon tunti. Rauhalliset sarjat yllättävät tehokkuudellaan. Sarjat koostuvat helpoista ja usein toistuvista liikesarjoista, joihin on helppo päästä mukaaan useiden toistojen myötä. Tunnilla käytettävät tunnelmallisia ja kauniita pop balladeja, jotka parhaimmillaan tempaavat omaan maailmaan ja liikkeen virran vietäväksi. Tunti osuu syvälle sieluun.

Liike on kaunis ja koskettava sieluun asti ulottuva.

Tunnin rakenne:

 • Tunti sisältää 4-5 tanssillista kehonhuollon sarjaa.
 • Kukin sarja toistuu tunnilla kaksi kertaa. Ja sarjat sisältävät vain muutamia liikkeitä ja askelsarjoja joihin pääsee nopeasti mukaan.
 • Ohjelma vaihtuvat 10-12 viikon välein, joten aikaa on oppia sarjat. Liikkeen nautintoon pääsee näin hyvin mukaan.
 • Sarjojen liikekieli pohjautuu joukkuevoimistelun liikekieleen. Ja on siksi kaunista ja sulavaa.
 • Tunti on rakennettu vuorojalkaiseksi ja loogisesti eteneväksi kokonaisuudeksi, jota on helppo seurata mukana taitojen kartuessa. 
 • Tunti loppuu veneyttelyyn ja rauhoittumiseen.

Miksi HARMONI?

Harmoni on kaunis ja koskettava laji, joka kehittää peruskuntoa, palauttaa kovasta  harjoittelusta  tai purkaa työstä aihutunutta sterssi kuormaa.  Parhaimmillaan tunnin vie omaan maailmaan. Tunti kehittää keskivartalon rytmiikkaaja, tasapainoa ja elvyttää niskahartiaseudun jumeja ja pitää olkanivelen liikkuvuuta yllä.  Menttaalisesti tunti on äärimmäisen kiehtova, kaunis ja naisellinen tunti.

 

”Harmoni-tunneilla nauttii sekä kroppa että sielu. Tanssillisissa liikesarjoissa voi eläytyä musiikin tunnelmiin; kauniisiin rauhallisiin kappaleisiin ja välillä rytmikkääseen, kiihkeämpitahtiseen musiikkiin. Sarjat eivät ole vaikeita, mutta sopivan vaativia ja vaihtelevia. Eri lihasryhmät saavat harjoitusta huomaamatta: hiki tulee, vaikka kevyeltä näyttää… Tunnin jälkeen olo on virkistynyt, mieliala korkealla ja musiikki soi vielä pitkän aikaa mielessä. ISO SUOSITUS!”

 

Kehonhuoltotunti parhaimmasta päästä. Sarjat eivät ole liian vaikeita, vaan ne ovat hyvin suunniteltuja ja sopivan haasteellisia aikuiseen makuun. Monipuoliset liikkeet ylävartalolle ja käsille on istumatyöläisen pelastus. Harmoni-tunti on rentouttava ja nautinnollinen kokemus – joka on koettava itse! Tuntikuvaukset eivät anna täyttä oikeutta tunnille”

Jos pidät tanssillisista tunneista… kaipaat rauhalllista, mutta tehokasta tuntia ja haluat nauttia omasta kehostasi ja musiikin virrasta… HARMONI on tunti johon kannataa käydä tutustumassa, 

Nautinto, musiikki, liike ja sinä.

Mikäli olet kiinnostunut  SPORT 2us:in järjestämistä tunneista, tapahtumista ja kursseista tilaa itsellesi uutiskirje, jonka kautta saat tietoa edellä mainituista aiheista.

Tule tutusttumaan SPORT 2us:in tunteihin. Tulosta itsellesi ja ystävällesi tutustumiskortit tai pyydä ohjaajalta tutustumiskortti mennessäsi tunnille tutustumaan. Ensimmäiset kerrat ovat ILMAISIA.

Mikäli olet kiinnostunut SPORTTIUS tunnin ohjaamiseta, käy lukemassa lisäteitoa tunnista koulutus-linkin kautta.

SPORT 2us:in ARVOT

SPORT 2us® on liikunta-alan yritys, joka haluaa tuottaa liikuntapalveluita asiakkaiden ehdoilla.  Yrityksen ideologian mukaan asiakaspinta voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään asiakkaiden liikunnallisten resurssien mukaan. Nämä kolme ryhmää ovat aloittelijat, perus- ja aktiiviliikkujat.

Näillä kolmella ryhmällä on hyvin erilaiset fyysiset resurssit, motoriset taidot ja liikunnalliset motiivit. He kokevat myös liikunnallisen rasituksen hyvin eri tavalla. Näiden erojen tunnistaminen auttaa palvelemaan asiakkaita paremmin.

SPORT 2us® haluaa tuotteillaan palvella perusliikkuvia ja yli 35-vuotiaita liikkujia ja heidän liikunnallisia tarpeitaan reippailla, mielekkäillä, monipuolisilla sekä laadukkailla ja tasalaatuisilla tunneilla.

SPORT 2us ®:in tuntien sisällöissä on huomioitu perusliikkuvien ja yli 35- vuotiaiden liikunnalliset resurssit.

 • Kuormittavuudeltaan tunnit ovat rakennettu reippaan tehokkaiksi, jotta liikkuminen olisi asiakkaille mielekästä kuormituksesta huolimatta. ”Teho liikunnalla ja tehokkaalla liikunnalla on eronsa.”
 • Sisällöltään tunnit ovat suunniteltu mielekkään haastaviksi, jotta liikkuminen olisi palkitsevaa ja motivoivaa.
 • Tuntien ohjauksessa on huomioitu ohjaus- ja liikesuunnat, jotta tunnin seuraaminen olisi asiakkaille helppoa ja vaivatonta.